Εβγαλε εγωισμό και αντέδρασε ο Παναθηναϊκός

Χρειάστηκε ένα ηχηρό χαστούκι και η απώλεια ενός τίτλου για να συνέλθει ο Παναθηναϊκός, που λίγες ημέρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Ξάνθη στο Κύπελλο Ελλάδας, έβγαλε ποδοσφαιρικό εγωισμό και νίκησε 3-0 τον Πλατανιά στη Λεωφόρο πλησιάζοντας στους τρεις βαθμούς τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους Κρητικούς καθώς πέτυχαν δύο γκολ στο ξεκίνημα των ημιχρόνων με τον Πέτριτς στο 7’ και τον Τριανταφυλλόπουλο στο 47’, ενώ σφράγισαν την επιβλητική επικράτησή τους με ένα καταπληκτικό σουτ του Κλωναρίδη στο 78’. Ηταν η όγδοη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για το Τριφύλλι, που μεσοβδομαδα θα… χαλαρώσει κερδίζοντας άλλους τρεις βαθμούς (στα χαρτιά) απέναντι στη Νίκη Βόλου.

Α’ Ημίχρονο
Ο Παναθηναϊκός προφανώς πήρε το μάθημά του από το πάθημα που υπέστη με την Ξάνθη την περασμένη Πέμπτη στο Κύπελλο και μπήκε δυνατά στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιάννης Αναστασίου φρεσκάρισε την ενδεκάδα των Πρασίνων χρησιμοποιώντας έξι νέα πρόσωπα (Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης) αλλά έμεινε πιστός στο 4-4-2 με ρόμβο.

Ο Στιλ έπαιξε στο τέρμα, ο Χουχούμης αριστερά, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξιά, και αμυντικό δίδυμο ξανά οι Ταυλαρίδης-Σίλντενφελντ. Αμυντικός μέσος ήταν ο Λαγός, μέσα αριστερά ο Ατζαγκούν, μέσα δεξιά ο Ζέκα, επιθετικός χαφ ο Πέτριτς και επιθετικό δίδυμο Κλωναρίδης-Μπεργκ. Μέντες, Δώνης και Πράνιτς έμειναν εκτός αποστολής.

Από την άλλη πλευρά, ο Πλατανιάς του Γιάννη Χριστόπουλου παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Ολιμπά στο τέρμα, ο Μαχλελής δεξιά, ο Ζαραδούκας αριστερά, ο Ιτουα και ο Μπανανά στο κέντρο της άμυνας, Αγκιλέρα, Τετέ κεντρικά χαφ, Μαχαμάτ επιτελικός μέσος, Μιλούνοβιτς αριστερά, Αποστολόπουλος δεξιά και Γιακουμάκης στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Πράσινοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ την πρώτη φορά που πλησίασαν την αντίπαλη εστία. Στο 7’ ο Λαγός πάσαρε εξαιρετικά στον Πέτριτς που κοντρόλαρε με το γόνατο και πλάσαρε με τη μία στη δεξιά γωνία του Ολιμπά (1-0). Ο Πλατανιάς απείλησε στο 11’ με εκτέλεση φάουλ του Μιλούνοβιτς που έφυγε ελάχιστα άουτ αλλά και στο 20’ όταν ο Ζαραδούκας πάσαρε στον Μιλούνοβιτς, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τριανταφυλλόπουλου και την ασυνεννοησία του Ταυλαρίδη με τον Στιλ. Ο Μιλούνοβιτς σούταρε από μακριά δίχως δύναμη και ο Σίλντενφελντ που είχε καλύψει το τέρμα απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Παναθηναϊκός που είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα προσπάθησε να καθαρίσει το παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες σε τρεις περιπτώσεις με τον Μπεργκ, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ Ολιμπά στο 17’, στο 24’ και κυρίως στο 45’ όταν αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Πέτριτς από τον Γάλλο γκολκίπερ. Η εκτέλεση του Σουηδού ήταν κάκιστη…

Β’ Ημίχρονο
Παρά την απώλεια του πέναλτι ο Παναθηναϊκός μπήκε εξίσου δυνατά και στο β’ ημίχρονο. Μόλις στο 47’ ο Τριανταφυλλόπουλος από κοντά έγραψε το 2-0 για το Τριφύλλι. Προηγήθηκε κόρνερ του Νάνο, σουτ του Πέτριτς, γύρισμα του Τριανταφυλλόπουλου, σουτ του Μπεργκ, απόκρουση του Ολιμπά, προτού σκοράρει ο «Τριάντα» από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Πλατανιάς απείλησε στο 50’ με κεφαλιά του Γιακουμάκη που «σημάδεψε» το δοκάρι του Στιλ, αλλά και στο 68’ με τον νεοεισελθόντα Τσουράκη που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στιλ από πλάγια θέση αλλά βρήκε τη ρίζα του δοκαριού και κατέληξε άουτ. Μεσολάβησε μια καταπληκτική διπλή επέμβαση του Ολιμπά σε δύο σουτ του Πέτριτς στο 67’.

Εκτοτε ο ρυθμός έπεσε, ο Πλατανιάς αποδέχθηκε τη μοίρα του και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα εύκολο 3-0 με ένα καταπληκτικό γκολ του Κλωναρίδη στο 78’ που κεραυνοβόλησε τον γάλλο γκολκίπερ των Κρητικών.

Ο Γιάννης Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Σωτήρη Νίνη που αποθεραπεύτηκε αλλά και στον 18χρονο αμυντικό μέσο Βασίλη Αγγελόπουλο που πραγματοποίησε την δεύτερη συμμετοχή του με τον ΠΑΟ.

Παίκτης από «χρυσάφι»
Ο Μλάντεν Πέτριτς άνοιξε το σκορ νωρίς νωρίς αποβάλλοντας το άγχος από τους Πράσινους, κέρδισε ένα πέναλτι και γενικότερα είχε εξαιρετική παρουσία στα 71’ λεπτά που αγωνίστηκε. Σπουδαία πάντως ήταν και εμφάνιση του Ολιμπά που κράτησε το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα για τον Πλατανιά…

Η σφυρίχτρα
Με λάθη η διαιτησία του Στυλιάρα κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο. Χάρισε την αποβολή σε Τετέ, Αποστολόπουλο και Ατζαγκούν, αλλά ήταν σωστός στον καταλογισμό του πέναλτι του Πέτριτς που χρειάζεται ριπλέι για να δεις ότι ο Ολιμπά τον βρίσκει με το πόδι…

Έτσι κρίθηκε
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και ευτύχισε να σκοράρει στην πρώτη φάση που δημιούργησε και στα δύο ημίχρονα με αποτέλεσμα να μην δώσει κανένα δικαίωμα στον Πλατανιά για να αντιδράσει…

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (46’ Νάνο), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (71’ Νίνης), Μπεργκ, Κλωναρίδης (80’ Αγγελόπουλος).
Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς, Αγκιλέρα (68’ Γουνδουλάκης), Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχλελής (64’ Τσουράκης), Τοτέ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης (71’ Κάσιο).

Σχετικά άρθρα