Ξανά στο Νησί ο Αγιεγκμπένι

Θυμάστε τον Γιακούμπου Αγιεγκμπένι; Ο Νιγηριανός επιθετικός που το 2002 στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να κάνει χατ-τρικ (3-0) στον αγώνα της Μακάμπι Χάιφα με τον Ολυμπιακό στην Κύπρο , βρήκε ξανά… στέγη στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Ρέντινγκ! 

Ο διεθνής άσος, που είναι πλέον 32 ετών, θέλει μια νέα αρχή στην καριέρα του και υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου!

Η Ρέντινγκ παίζει στη Τσάμπιονσιπ και μέχρι στιγμής είναι στην 16η θέση. Ο προπονητής Στιβ Κλάρκ υπογράμμισε: «Είναι ένας έμπειρος σκόρερ, και έχει πετύχει φανταστικά ρεκόρ και στην Πρέμιερ Λιγκ. Η απόκτησή του θα μας βοηθήσει να βελτιωθούμε ως ομάδας. Ξέρω τα πάντα για τον συγκεκριμένο παίκτη και έχω καλές συστάσεις για τον παίκτη. Έχει προσωπικότητα και μπορεί να μας βοηθήσει… Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο στην κίνησή μας»!

Να θυμίσουμε πως ο Γιακούμπου Αγιεγκμπένι έχει παίξει στην Αγγλία σε Πόρτσμουθ, Μίντλεσμπρο, Έβερτον , Λέστερ , Μπλάκμπερν, πριν πάει στην Κίνα (Γκουανγκζου) και στο Κατάρ (Αλ Ραγιάν). Στην Αγγλία πέτυχε πολλά γκολ, και είναι χαρακτηριστικό πως βρίσκεται στην 2η θέση με τα περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ σε ότι αφορά στους Αφρικανούς παίκτες. Μόνο ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι πιο… πάνω. Έχει παίξει με την εθνική Νιγηρίας σε Κόπα Άφρικα και Μουντιάλ , ενώ έχει λάβει μέρος και σε Ολυμπιακούς Αγώνες!
Η καριέρα του… εκτοξεύτηκε το 2002 με τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν σκόραρε και κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ακολούθως έφυγε από την Μακάμπι Χάιφα για την Πόρτσμουθ, αρχικά ως δανεικός…

Σχετικά άρθρα