Βαρουφάκης στο Channel 4: «Σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος»

3 Φεβρουαρίου 2015

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Chanel 4, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν πως πρέπει να δοθεί τέλος στο «μύθευμα» που οδήγησε την Ελλάδα να γίνει βάρος για την υπόλοιπη Ευρώπη. «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως  «ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζει καλά για τη βρετανική οικονομία». Αναφορικά για τη συνάντησή του με τον Όζμπορν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Στην πραγματικότητα ήταν μια πνοή φρέσκου αέρα».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Η αίσθησή μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει». Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε  ότι αναμένει σύντομα μια συμφωνία για την οικονομική κατάσταση της χώρας. «Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα μια και καλή», είπε χαρακτηριστικά στο βρετανικό κανάλι.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε τη σιγουριά ότι η ΕΚΤ δεν θα πράξει τίποτα που θα υπονομεύσει μία συμφωνία επίλυσης της ελληνικής κρίσης, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σταθερότητα προκειμένου να ανακοπεί το ρεύμα εκροής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες.

«Αυτή η αίσθηση της σταθερότητας θα προέλθει από την αποφασιστικότητα όλων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και όλων των εταίρων σε αυτό το παζλ που είναι η Ευρώπη, ότι πρόκειται να βρούμε μία λύση γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...