Τζίντζερ - Βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου λένε οι έρευνες

3 Φεβρουαρίου 2015

Νέα μελέτη από το University of Georgia της Αμερικής, ανακάλυψε ότι το τζίντζερ έχει την ιδιότητα όχι μόνο να προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου, αλλά και να συρρικνώνει τους ήδη υπάρχοντες όγκους και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα.

Η έρευνα διεξήχθη σε ποντίκια που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χορήγηση τζίντζερ συρρίκνωσε τον όγκο έως και 56%, χωρίς ταυτόχρονη φαρμακευτική αγωγή.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το τζίντζερ βοηθά επίσης στη μείωση των φλεγμονών και στην πρόληψη περισσότερων από 100 ασθενειών.

Αρωματικό και πικάντικο το τζίντζερ προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά  και γενικότερα στη διατροφή σας . Έχετε σκεφτεί ποτέ τα εκπληκτικά οφέλη του; Θα το βρείτε όλο το χρόνο στην αγορά και η σάρκα του μπορεί να είναι κίτρινη, λευκή ή κόκκινη , ανάλογα με την ποικιλία.

Οφέλη για την υγεία

Έχει μια μακρά παράδοση  στην αποτελεσματική ανακούφιση των συμπτωμάτων της γαστρεντερικής δυσφορίας . Σύγχρονες επιστημονικές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι η πιπερόριζα διαθέτει πολυάριθμες θεραπευτικές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένης της αντιοξειδωτικής δράσης , την ικανότητα να αναστέλλουν τις φλεγμονές και άμεσα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα .

Το τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων της ναυτίας, στην πραγματικότητα μία μελέτη δείχνει ότι το τζίντζερ είναι πολύ ανώτερο από τη γνωστή δραμαμίνη, ένα ευρέως γνωστό φάρμακο για τη ναυτία . Μειώνει επίσης όλα τα συμπτώματα που συνδέονται με τη ζάλη , τη ναυτία ,τον εμετό και τον κρύο ιδρώτα .

Ασφαλής και αποτελεσματική ανακούφιση από ναυτία και εμετό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι αντιεμετικές δράσεις της πιπερόριζας είναι πολύ χρήσιμες στη μείωση της ναυτίας και του εμετού της εγκυμοσύνης , ακόμη και σε πιο σοβαρές μορφές που συνήθως απαιτούν  νοσηλεία .

Αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

Περιέχει πολύ ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που ονομάζονται gingerols . Αυτές οι ουσίες μπορεί να βοηθήσουν άτομα με  οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα και  να  μειώσουν τα επίπεδα πόνου, να βελτιώσουν την κινητικότητά τους, όταν καταναλώνουν τζίντζερ τακτικά. Σε μια έρευνα στην οποία οι ασθενείς λάμβαναν θεραπεία με τζίντζερ, παρατηρήθηκε μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Σε έρευνα το τζίντζερ φαίνεται  να καταστέλλει τις προφλεγμονώδεις ενώσεις ( κυτοκίνες και χημειοκίνες ) που παράγονται  από αρθρικά κύτταρα  , χονδροκύτταρα  και τα  λευκοκύτταρα.

Προστασία από καρκίνο του παχέος εντέρου

Τα gingerols , είναι τα κύρια ενεργά συστατικά του τζίντζερ και είναι υπεύθυνα  για τη χαρακτηριστική γεύση του και μπορεί  επίσης να αναστείλλουν  την ανάπτυξη των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου. Τα  εκχυλίσματα τζίντζερ έχει αποδειχθεί ότι έχουν τόσο αντιοξειδωτικό, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινικό αποτέλεσμα επί των κυττάρων .

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Μάχεται και εξολοθρεύει τους μικροοργανισμούς που επιτίθενται στον οργανισμό. Είναι ιδιαίτερα  χρήσιμο και ωφέλιμο κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος ή μια γρίπης.

Αφροδισιακές ιδιότητες

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε την αφροδισιακή του δράση η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενίσχυση  της. κυκλοφορίας

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ