Σακελλαρίδης: «Παραμένουμε συνεπείς στη στρατηγική μας για το δημόσιο χρέος»

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη στρατηγική την οποία είχε παρουσιάσει και προεκλογικά σε σχέση με το δημόσιο χρέος», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη που φιλοξένησαν οι «Financial Times», ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «σκοπός της κυβέρνησης είναι η διαγραφή του χρέους για να καταστεί βιώσιμο και αυτή είναι η δουλειά του υπουργού Οικονομικών του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσάκαλωτου που έχουν πάει μαζί στο Λονδίνο και κάνουν και τις άλλες επαφές και με επενδυτές αλλά και με υπουργούς Οικονομικών είναι να συζητήσουν τα τεχνικά ζητήματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτή η διαγραφή του χρέους»

«Αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Financial Times ήταν μια τεχνική παρουσίαση πώς μπορεί να απομειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδα προκειμένου καταστεί βιώσιμο», σημείωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με την προηγούμενη.

Εμείς έχουμε μια διαπραγματευτική στρατηγική που εφαρμόζεται για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η προηγούμενη περίμενε παθητικά και στωικά από το τέλος του 2012 να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και κάτι που δεν τέθηκε ουσιαστικά στο τραπέζι. 

Έχουμε αλλάξει τελείως τους όρους της διαπραγμάτευσης . Έχουμε μπει μπροστά, έχουμε κάνει τις επαφές. Έχουν έρθεί ήδη στην Αθήνα και ο κ. Ντάισελμπλιυμ και ο κ. Σουλτς. Συνεχίζουμε τις επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες σε όλα τα επίπεδα. 

Δεν ακολουθούμε την πεπατημένη που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θα πρέπει να κριθούμε και σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

Πηγή: real.gr

Σχετικά άρθρα