H AEK κάνει… Super League τα play off

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις. Συνολικά 23 μετεγγραφές ποδοσφαιριστών που μέχρι τώρα αγωνίζονταν στη Super League έκαναν τον Γενάρη ομάδες που δίνουν τη μάχη για τα play off της Football League.
Είναι σαφές ότι το υψηλό επίπεδο έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την ύπαρξη της -κατα γενική ομολογία- ποιοτικότερης ομάδας της κατηγορίας, κι αυτή είναι η ΑΕΚ.
Στο μετεγγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου μπορεί κάποιος να διακρίνει την προσπάθεια που λόγω ΑΕΚ έκανα οι ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, προκειμένου να ενισχυθούν.Μάλιστα οι 23 αυτές μετεγγραφές έγιναν από τις επτά από τις δέκα ομάδες της πρώτης πεντάδας στους δύο ομίλου. Μετεγγραφές δεν έκανε η ίδια η ΑΕΚ αλλά και ο Ηρακλής και η Ζάκυνθος δεν πήραν –για προφανείς λόγους- ποδοσφαιριστές από τη Super League.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία των συγκεκριμένων ομάδων έχει να κάνει τόσο με την προσπάθεια που κάνουν για να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα Play off αλλά κυρίως για αυτή καθ’ αυτή τη διαδικασία μετά το τέλος της κανονικής περιόδου.
Εκεί όπου όλοι οι προπονητές μιλούν για ένα μίνι πρωτάθλημα –έτσι χαρακτηρίζουν τα play off οι προπονητές των συγκεκριμένων ομάδων- με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.
Βοήθησε και η Νίκη ΒόλουΦυσικά, στις συγκεκριμένες μετεγγραφικές κινήσεις έπαιξε σημαντικό ρόλο και κάτι ακόμα. Η διάλυση της Νίκη Βόλου ήταν αυτή που «έριξε» στην μετεγγραφική αγορά ποδοσφαιριστές που έσπευσαν να αποκτήσουν ομάδες της μικρότερης κατηγορίας.  
Πρωταθλήτρια η Λαμία, ακολουθεί ο ΑπόλλωνΗ ομάδα που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη απέκτησε… άρωμα Super League τον Γερνάρη είναι η Λαμία, η οποία προχώρησε σε επτά μετεγγραφές παικτών από τη μεγάλη κατηγορία. Ακολουθεί η Απόλλωνας με πέντε μετεγγραφές παικτών από τη Super League.
Ακολουθεί ο πίνακας με τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν οι συγκεκριμένες ομάδες.

ΛΑΜΙΑ
 

Δημήτρης Κάμνος
Πανιώνιος

Γιάννης Σωτηράκος
Νίκη Βόλου

Γκιγιέρμο Πέρεθ
Πανθρακικός

Βαγγέλης Αναστασόπουλος
Νίκη Βόλου

Νίκος Γιαννιτσάνης
Νίκη Βόλου

Γιώργος Νικλητσιώτης
Νίκη Βόλου

Νεμάνια Ομπράντοβιτς
Κέρκυρα

ΛΑΡΙΣΑ
 

Δημήτρης Γιάντσης
 Λεβαδειακός

Μίλαν Μπόγιοβιτς
 Παναιτωλικός

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
 

Γρηγόρης Κυζιρίδης
 Νίκη Βόλου

Χερόν Μπεριάν
 Πλατανιάς

Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ
 Κέρκυρα

Βασίλης Τριανταφυλλάκος
 Πανθρακικός

 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
 

Σπύρος Φουρλάνος
 Πανιώνιος

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
 

 Δημήτρης Ταΐρης
 Νίκη Βόλου

 Ούγκο Φαρία Μιγκέλ
 Βαλέτα *

 Μπρούνο Πινέιρο
 Νίκη Βόλου

 Χρήστος Τζώρας
 Νίκη Βόλου

 Μάρκος Μπαμ Μπαμ
 Εργοτέλης

 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
 

 Γιάννης Δωματάς
 Εργοτέλης

 Βασίλης Μηλιώτης
 Αστέρας Τρίπολης

 ΧΑΝΙΑ
 

 Αλμπέρτο Ζακ
 Ατρόμητος

 Σωκράτης Ευαγγέλου
 Εργοτέλης **

* Πέρυσι αγωνιζόταν στην Καλλονή.
* Μέχρι9 τώρα αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού στα Ζωνιανά.

Σχετικά άρθρα