Απασχολεί η Μούρτα

Η Δέσποινα Μουρτά είναι μια αθλήτρια που απασχολεί – θετικά – τα τελευταία χρόνια. Παρά τα 18 της χρόνια έχει καταφέρει να δείξει το ταλέντο της και την ικανότητα της να τρέχει γρήγορα στην παρατεταμένης ταχύτητα.
Η νεαρή αθλήτρια των 400 μ. αγωνίστηκε το Σάββατο στην ημερίδα του ΣΕΦ, όχι όμως στο βασικό της αγώνισμα, αλλά στα 200 μέτρα. Και δεν τα πήγε διόλου άσχημα. Αντίθετα με 24.89, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο από τις μετέχουσες και μια από τις καλύτερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια, στον κλειστό στίβο.
Ο φετινός χειμώνας είναι αφιερωμένος στην βελτίωση της ταχύτητας, κάτι που σημαίνει πως η προετοιμασίας της για τα 400 μ., έχει παραμεριστεί για λίγο στην άκρη «Δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι της ταχύτητας. Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος, προκειμένου μέσα από αυτό να κυνηγήσουμε καλύτερες επιδόσεις το καλοκαίρι στα 400 μέτρα», είπε η αθλήτρια της Κωνσταντίνας Μπορνιβέλη, που θα τρέξει 200 μ. και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
«Η προετοιμασία πάει πολύ καλά. Πάντα υπάρχουν μικροπροβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να ξεπερνάμε. Στόχος για το καλοκαίρι είναι η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων. Το όριο το έχω από πέρυσι, ωστόσο θα πρέπει να το επαναλάβω. Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι υψηλό παγκοσμίως, ωστόσο ευελπιστώ σε μια καλή παρουσία», κατέληξε η νεαρή, που το καλοκαίρι επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, στα 400 μ. με 54.70.
Η νεαρή παράλληλα με την προπόνηση προγραμματίζει και το ακαδημαικό της μέλλον. Εχει ήδη περάσει στο τμήμα νηπιαγωγών, ωστόσο θα κάνει χρήση του 10%, προκειμένου την επόμενη χρονιά να εισαχθεί σε κάποια άλλη σχολή. Παράλληλα εξετάζει και τις προτάσεις που έχει από τα Πανεπισήμια των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα