Γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα

4 Φεβρουαρίου 2015

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φύλλο κρούστας
  • 2000 ml. γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες)
  • 440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες)
  • 2 βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο)
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.             Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε.
Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

 

www.christostzieras.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ