Γρήγορη συνταγή για μπουγάτσα

<h3><span class="IngredientsStarLeft">ΥΛΙΚΑ</span></h3>
<ul id="IngredientsList">
<li class="IngredientsText">6 φύλλο κρούστας</li>
<li class="IngredientsText">2000 ml. γάλα</li>
<li class="IngredientsText">200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( 2 κούπες)</li>
<li class="IngredientsText">440 γρ. ζάχαρη ( 2 κούπες)</li>
<li class="IngredientsText">2 βανίλιες</li>
<li class="IngredientsText">2 αβγά</li>
<li class="IngredientsText">60 γρ. βούτυρο λιωμένο ( αγελαδινό ή πρόβειο)</li>
<li class="IngredientsText">2 κ.γ. κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα ή περισσότερο αν χρειαστεί</li>
<li class="IngredientsText">40 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα</li>
</ul>
<p><span>Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη.</span><br /><span>Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.</span><br /><span>Μόλις η κρέμα μας δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.             Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα φύλλα σταυρωτά ένα-ένα, βουτυρώνοντας το καθένα πάρα πολύ καλά.</span><br /><span>Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και την στρώνουμε.</span><br /><span>Κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε πάλι από πάνω.</span><br /><span>Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.</span><br /><span>Αναποδογυρίζουμε την μπουγάτσα μας σε ένα δίσκο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<p>www.christostzieras.gr<span> </span></p>

Σχετικά άρθρα