Σούπα με λαχανικά,καυτερό κοτόπουλο και blue cheese

4 Φεβρουαρίου 2015

ΥΛΙΚΑ

  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 790 ml ζωμό κότας
  • 2 κονσέρβες άσπρα φασόλια
  • 790 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. blue cheese θρυμματισμένο

 

Βάζουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο,την πιπεριά και το σέλερι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Φροντίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κάψουμε τα υλικά.

Προσθέτουμε το ζωμό, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι, την πάπρικα, το τσίλι, τα φασόλια και τις ντομάτες. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια και γαρνίρουμε με το blue cheese.

 

http://www.cookbox.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ