Σαλάτα με μελιτζάνες, απάκι και ξινομυζήθρα

<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 μελιτζάνες (κατά προτίμηση φλάσκες), μεσαίου μεγέθους</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>100 γρ. απάκι κομμένο σε λεπτά φετάκια</li>
<li>100 γρ. ρόκα (ή άλλο σαλατικό της αρεσκείας μας)</li>
<li>100 γρ. ξινομυζήθρα</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού, χοντροκομμένα</li>
<li>ψωμί της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span>Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και απλώνουμε στη λαμαρίνα το απάκι. Φουρνίζουμε για 2 – 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να ροδίσουν. Βάζουμε τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, σκορπίζουμε τη ξινομυζήθρα και το απάκι και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ψωμί.</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα