Σαλάτα με μελιτζάνες, απάκι και ξινομυζήθρα

4 Φεβρουαρίου 2015
Υλικά
  • 2 μελιτζάνες (κατά προτίμηση φλάσκες), μεσαίου μεγέθους
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. απάκι κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. ρόκα (ή άλλο σαλατικό της αρεσκείας μας)
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • ψωμί της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα

 

Διαδικασία

Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με τις 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και απλώνουμε στη λαμαρίνα το απάκι. Φουρνίζουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα να ζεσταθούν και να ροδίσουν. Βάζουμε τη ρόκα σε μια μεγάλη πιατέλα, από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, σκορπίζουμε τη ξινομυζήθρα και το απάκι και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ψωμί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ