Συγχαρητήριο τηλεφώνημα δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Μπιλ Κλίντον

4 Φεβρουαρίου 2015

Ενα απροσδόκητο τηλεφώνημα δέχτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ βρισκόταν στη Ρώμη για τη συνάντησή με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Τηλεφώνημα του Μπιλ Κλίντον στον Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστηκε τον Μπιλ Κλίντον και οι δύο τους αναφέρθηκαν στη συνάντηση που θα έχουν το καλοκαίρι, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει στην Ελλάδα το ίδρυμά του, Clinton Global Initiative.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου, ο κ.Τσίπρας είχε συναντηθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία ως μέλος του Clinton Global Initiative, ανέλαβε την πρωτοβουλία της πραγματοποίησης του συνεδρίου CGI Mediterranean στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, αυτό θα γίνει τον Ιούνιο και θα είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη.

Στόχος του συνεδρίου είναι να «συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου που θα συζητήσουν για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες της Ευρώπης».

Στο συγκεκριμένο συνέδριο πρωτοστατεί, εκτός από τον πρώην πλανητάρχη, η σύζυγός του πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον αλλά και η κόρη τους Τσέλσι.

ethnos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ