Εκπληκτικό! Τα οφέλη μιας αγκαλιάς στην υγεία του παιδιού

4 Φεβρουαρίου 2015

Από την  επιστημονικη ομάδα του Αναπτυξιακού Εργοθεραπευτή Στέλιου Μαντούδη (www.mandou.gr)

Ερευνητές του Πανεπιστημίου, σε πρόσφατη μελέτη τους, διαπίστωσαν ότι η αγκαλιά της μαμάς ενισχύει την υγεία του παιδιού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συχνές αγκαλιές της μαμάς και οι μεγάλες «δόσεις» προσοχής και τρυφερότητας, στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, μπορούν να αλλάξουν την ανοσολογική αντίδραση του εγκεφάλου του έτσι ώστε να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα σε βαθμό που να μη χρειάζεται να παίρνει αργότερα στη ζωή του, αναλγητικά φάρμακα !
Επιπλέον, τα βρέφη που έχουν την αμέριστη φροντίδα της μητέρας τους πρώτους μήνες της ζωής τους, έχουν καλύτερη ρυθμιστική λειτουργία στους τρεις βασικούς παράγοντες:
•ύπνος
•σίτιση
•έλεγχος του συναισθήματος

«Μπορούν και ρυθμίζουν τα συναισθήματα τους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαταραχές στην συμπεριφορά», ανέφερε ο κύριος Στέλιος Μαντούδης Αναπτυξιακός εργοθεραπευτής,  στο Παιδιατρικό Συνέδριο στην Ρόδο.
Σε έρευνα που έκαναν σε βρέφη διαπίστωσαν ότι τα μωρά που δέχονταν περισσότερα αγγίγματα από τις μητέρες είχαν σε υψηλότερα επίπεδα την ουσία ιντερλευκίνη-10.
Μια ουσία που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού και το κάνει πιο υγιή. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ