Γκολάρα ο Τουρέ, τελικό η Ακτή (video)

Στον τελικό του Κόπα Άφρικα (διεξάγεται στην Ισημερινή Γουινέα) προκρίθηκε η Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς στον πρώτο ημιτελικό νίκησε με 3-1 τη Λ.Δ. του Κονγκό , με τον Γιάγια Τουρέ να ανοίγει το σκορ με γκολάρα… Οι «Ελέφαντες» έχουν παίξει άλλες τρεις φορές σε τελικό, το 1992 το σήκωσαν, ενώ έχασαν το 2006 και το 2012!  

Η Ακτή μπήκε δυνατά στον αγώνα και ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ στο 21’ με απίστευτο σουτ μετά από προσπάθεια του Μπονί. Οι τυπικά γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 24’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μποκανί. Η Ακτή πήρε προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο, καθώς έκανε το 2-1 στο 41’ με τον Ζερβινιό, μετά νέα ασίστ του Μπονί.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Ελέφαντες» κατάφεραν να κρατούν μακριά από την εστία τους, τους αντιπάλους τους και κατάφεραν μάλιστα να φτάσουν και σε τρίτο γκολ με τον Κανόν στο 68′, σφραγίζοντας την πρόκριση!

Στον τελικό της Κυριακής η Ακτή Ελεφαντοστού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στη Γκάνα και την Γουινέα.

Οι συνθέσεις
Λ.Δ. ΚΟΝΓΚΟ: Κιντιαμπά, Ισαμά, Κιμουακί, Ζακουανί, Κασουσουλά, Εμ’Μπεμπά, Μακιαντί (79′ Μουμπέλ), Μποκιλά, Μαμπουατί (74′ Κεμπανό), Μπολασί, Εμ’Μποκανί (61′ Καμπανανγκά).
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Γκμποουό, Οριέ , Μπερτράν Μπαλί , Κολό Τουρέ, Κανόν, Σερί Ντι, Γιαγιά Τουρέ, Γκραντέλ (62′ Καλού), Τιενέ (72′ Βιερά), Ζερβινιό, Μπονί.

Αναλυτικά στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα έχουμε:
Τετάρτη 4/2
Λ. Δ. Κονγκό – Ακτή Ελεφαντοστού 1-3 (24′ πεν. Εμ’Μποκανί – 21′ Γιάγια Τουρέ, 41′ Ζερβίνιο, 68′ Κανόν)
Πέμπτη 5/2
Γκάνα-Ισημερινή Γουινέα 21:00

Σχετικά άρθρα