Ο Μοδεστό απέκλεισε τον Ζαρντίμ

Η Μπαστιά πήρε μεγάλη πρόκριση με 7-6 στα πέναλτι (0-0 παράταση και κανονική διάρκεια) στο πλαίσιο των ημιτελικών του Λιγκ Καπ Γαλλίας στο πριγκιπάτο κόντρα στη Μονακό και έτσι θα παίξει κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν (κάτοχος).
Για την φιλοξενούμενη ήταν στην 11άδα τόσο ο Φρανσουά Μοντεστό όσο και ο Ντρισά Ντιακιτέ. Το ματς ήταν κλειστό και έτσι το 90άλεπτο αλλά και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ. Η ομάδα της Κορσικής κατάφερε και πήρε το εισιτήριο στον τελικό από την «άσπρη βούλα», νικώντας με 7-6…
Ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ έκανε δύο αποκρούσεις για τη Μονακό (έχει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της) στην πρώτη πεντάδα εκτελέσεων, αλλά ο Μπερνάρντο Σίλβα σούταρε εκτός εστίας και ο Μουτίνιο είδε τον Αρεόλα να… βγάζει την εκτέλεση που θα έστελνε την ομάδα του στον τελικό. Μοιραίος, τελικά, για τους γηπεδούχους ήταν ο Ντιράρ που σημάδεψε το δοκάρι δίνοντας τη δυνατότητα στον Σκιλασί που σκόραρε να χαρίσει στην ομάδα του το εισιτήριο στον τελικό!
Η Μπαστιά θα παίξει σε τελικό του Λιγκ Καπ για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Την πρώτη το 1995 είχε χάσει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η πρωταθλήτρια, που την Τρίτη απέκλεισε τη Λιλ με 1-0 εκτός, όπως είπαμε είναι η κάτοχος του θεσμού και έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ 4 φορές σε 5 τελικούς.

Οι συνθέσεις
ΜΟΝΑΚΟ: Στεκέλενμπουργκ, Φαμπίνιο, Ουάλας (28′ Ντιράρ), Ρικάρντο Καρβάλιο, Ετσιετζίλε, Τουλαλάν, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαρσιάλ, Ζερμέν (57′ Αλέν Τραορέ), Μπερμπάτοφ (96′ Κουρζαουά).
ΜΠΑΣΤΙΑ: Αρεολά, Ντρισά Ντιακιτέ (74′ Σιονί), Σκιλασί, Μοντεστό, Μαράνζ, Καουζάκ (98′ Ρομαρίκ), Ζιλέ, Ντανίκ (66′ Ονζεντά), Παλμιερί, Μπουντεμπούζ, Σιό.

Σχετικά άρθρα