Γρήγορα λουκανικοπιτσάκια

5 Φεβρουαρίου 2015
Συστατικά
  • 6 λουκάνικα φρανκφούρτης
  • 1 συσκευασία με έτοιμη ζύμη για πίτσα 
  • τυρί τριμμένο που λιώνει (ένταμ,γκούντα)
  • κέτσαπ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Βάζουμε στα χέρια μας και στον πάγκο λίγο αλεύρι και ρίχνουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας χωρίς όμως να ανοίξουμε και άλλο τη ζύμη.Τη χρησιμοποιούμε όπως τη βγάζουμε από τη συσκευασία.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια οριζόντια και ίσα μεταξύ τους.
  • Παίρνουμε ενα λουκάνικο και το τοποθετούμε πάνω στη μεγάλη άκρη της ζύμης αφήνοντας 2 δάχτυλα κενό από την άκρη.
  • Αρχίζουμε και τυλίγουμε κυλινδρικά ώστε να καλυφθεί το λουκάνικο.Την άκρη που κλείνει το ζυμάρι την αλείφουμε με λίγο νερό για να κολλήσει.
  • Βάζουμε την κάθε λουκανικόπιτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Με το μαχαίρι την κόβουμε σε κάθετα κομμάτια πάχους 1 εκ. χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι κάτω και να τα χωρίσουμε εντελώς.
  • Γυρνάμε τα κομμάτια κάθετα στον άξονά τους, έτσι ώστε να φτιάξουμε μικρά πιτσάκια γεμιστά με λουκάνικο.
  • Ρίχνουμε κέτσαπ από πάνω και αρκετό τυρί που λιώνει.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστά.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ