Κέικ με βύσσινο

<div class="ingredients">
<div class="title"><strong>Συστατικά</strong></div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για το κέικ</strong></p>
<ul>
<li>220 γρ. βούτυρο</li>
<li>220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li>260 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη</li>
<li>4 αυγά</li>
<li>120 γρ. γάλα</li>
<li>50 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο</li>
</ul>
<p><strong>Για το frosting</strong></p>
<ul>
<li>250 γρ. ζάχαρη άχνη</li>
<li>125 γρ. βούτυρο</li>
<li>Σιρόπι βανίλιας</li>
<li>500 γρ. τυρί κρέμα</li>
</ul>
<p><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></p>
<div class="text">
<p><strong>Για το κέικ</strong></p>
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.</li>
<li>Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 4 αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά για να αφρατέψει το μείγμα μας.</li>
<li>Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις λιώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα.</li>
<li>Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.</li>
<li>Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και το μείγμα αλευριού και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία σπάτουλα.</li>
<li>Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.</li>
<li>Αφήνουμε τα παντεσπάνι σε μια σχάρα, να κρυώσουν.</li>
</ul>
<p><strong>Για το frosting</strong></p>
<ul>
<li>Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις σπάσει τελείως το βούτυρο , προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.</li>
<li>Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, για 1 ώρα.</li>
</ul>
<p><strong>Συναρμολόγηση</strong></p>
<ul>
<li>Στήνουμε την τούρτα μας, βάζοντας ένα παντεσπάνι, το frosting και το βύσσινο σε στρώσεις. Βάζουμε και το άλλο παντεσπάνι, το frosting και το βύσσινο ξανά. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο, μέχρι να ''δέσει''.</li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα