Κέικ Μελιού

<div class="ingredients">
<div class="title"><strong>Συστατικά</strong></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</li>
<li>1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη</li>
<li>1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη</li>
<li>225 γρ. ζάχαρη</li>
<li>3 αυγά ελαφρά χτυπημένα</li>
<li>150 ml ηλιέλαιο</li>
<li>300 γρ. μέλι</li>
<li>225 ml νερό</li>
</ul>
<p><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.</li>
<li>Τοποθετούμε σε μια φόρμα για κέικ (36 εκ) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.</li>
<li>Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.</li>
<li>Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.</li>
<li>Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)</li>
<li>Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.</li>
<li>Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.</li>
</ul>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα