Μπατίστα: «Ευκαιρία το παιχνίδι με την Άλμπα»

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Βερολίνο για το παιχνίδι με την Άλμπα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας (6/2, 21:00).
Κατά την αναχώρηση της ομάδας ο Εστεμπάν Μπατίστα τόνισε πως το παιχνίδι αυτό είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να παρει μία εκτός έδρας νίκη και να φτιάξει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του.
«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να πάρουμε ένα ματς μακριά από την έδρα μας κάτι που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας. Να χτίσουμε χαρακτήρα… Πρέπει να παίξουμε όπως στο ΟΑΚΑ γιατί είναι ευκαιρία να πάρουμε μια σπουδαία νίκη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εκτός έδρας ματς είναι πως δεν έχουμε την ίδια συγκέντρωση με τους αγώνες στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο και το ρυθμό να παίξουμε όπως στην Αθήνα. Ήμασταν κοντά στο σκορ σε αρκετά παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» μας αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση για να κερδίσουμε. Πρέπει αυτό να αλλάξει προκειμένου να βελτιώσουμε τη θέση μας στον όμιλο».
Για την Άλμπα: «Η Άλμπα διαθέτει μια σκληρή και πολύ επιθετική ομάδα. Παίζει δυνατά στην άμυνα βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ, ενώ στην επίθεση προσπαθεί να τρέξει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Ήταν σημαντικό ότι πήραμε ανάσες το Σαββατοκύριακο. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και ξεκουραστήκαμε λίγο. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ματς της Γερμανίας».
Για την προσθήκη του Γκάνι Λαουάλ: «Ο Λαουάλ είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα βοηθάνε και περιμένουμε και από τον Λαουάλ να μας βοηθήσει. Είναι βέβαιο πως έχει πολλά προσόντα και είναι καλός παίκτης».

Σχετικά άρθρα