Ο Σαμαράς ήταν ο μόνος που δεν σηκώθηκε να χαιρετήσει τον Τσίπρα στην ορκωμοσία

5 Φεβρουαρίου 2015

Μετά την άρνησή του να παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου, άλλη μια κίνηση του Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αίσθηση.

Στη σημερινή ορκωμοσία στη Βουλή, κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στα έδρανα και πλησίασε την πτέρυγα της ΝΔ προκειμένου να χαιρετήσει τους βουλευτές. Καθώς περνούσε από τα έδρανα, ένας-ένας οι βουλευτές της ΝΔ σηκώνονταν για να χαιρετήσουν τον κ. Τσίπρα, με εξαίρεση έναν: Τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέτεινε το χέρι του στον πρωθυπουργό, ωστόσο δεν έκανε κίνηση να σηκωθεί από τη θέση του...


Ανοιξε η αυλαία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου με την ορκωμοσία των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 25 Ιανουαρίου. Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής.


Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο παλαιότερος βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, που διάβασε το Προεδρικό Διάταγμα της Βουλής και τις επιστολές με τις οποίες οι πρόεδροι των κομμάτων, που έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι σε δύο περιφέρειες, γνωστοποίησαν τις εκλογικές περιφέρειες που θα εκπροσωπήσουν.

Ο αγιασμός και η ορκωμοσία των βουλευτών έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος ευχήθηκε στους βουλευτές σύνεση και πνεύμα αφοσίωσης. O Αρχιεπίσκοπος δεν μετακινήθηκε προς τις πτέρυγες των κομμάτων, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Εν συνεχεία ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ορκίστηκε στο Κοράνι, ενώ οι άλλοι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ) επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο.

Πολιτικό όρκο έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ.

Στα αξιοσημείωτα της τελετής η χειραψία, έστω και για τους τύπους, που αντάλλαξαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον καθισμένο πια στη θέση του ηγέτη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ