Για την πρώτη εκτός έδρας νίκη ο Παναθηναϊκός

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο Top-16 της Ευρωλίγκας αναζητάει απόψε (21:00, Novasports 2, pamesports.gr) ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Άλμπα στο Βερολίνο.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ταξιδέψει στη Γερμανία με τον Έι Τζέι Σλότερ και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να είναι στην αποστολή. Ωστόσο την Αθήνα έμειναν οι Νίκος Παππάς και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Γκάνι Λαουάλ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Οι πράσινοι χρειάζονται τη νίκη αν θέλουν να βάλουν γερά θεμέλια και να κοιτούν με αισιοδοξία την υπόθεση πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια και δεν παρουσιάζει την ίδια εικόνα με εκείνη του ΟΑΚΑ και όπως τόνισε ο Εστεμπάν Μπατίστα μία νίκη θα τους βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα.
Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να μπει γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του πλεονεκτίματος έδρας τότε η νίκη είναι επιβεβλημένη.
Στα αγωνιστικά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που τραυματίστηκε στο δάκτυλο, θα αγωνιστεί με νάρθηκα ενώ ο Σλότερ παρότι δεν έχει προπονηθεί κανονικά εντός της εβδομάδας, λόγω του τραβήγματος του, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Από την άλλη μεριά η Άλμπα παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ονειρεύεται μία πρόκριση στα πλεί οφ της Ευρωλίγκας. Άλλωστε οι Γερμανοί έχουν πετύχει φέτος αρκετά σημαντικές νίκες, όπως εκείνη της πρώτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας απέναντι στη Μπαρτσελόνα.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Μιγκέλ Πέρεθ από την Ισπανία, ο Ρομπέρτο Κιάρι από την Ιταλία και ο Ρουστού Ναράν από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα