Το «πληγωμένο θηρίο» και η επούλωση των πληγών

Το «πληγωμένο θηρίο» να το φοβάσαι περισσότερο. Και ο ΠΑΟΚ την δεδομένη χρονική στιγμή, μετά τις ήττες από τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ, είναι σαν πληγωμένο θηρίο. Και παρότι βρίσκεται σε θεωρητικό επίπεδο, σε δύσκολη θέση, μπορεί να αναγεννηθεί από μια νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μπορεί και πρέπει να πάρει τα πάνω του.
Η αγωνιστική κρίση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη. Αλλά αναλογιστείτε, πόσες κρίσεις έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και πόσες φορές τις ξεπέρασε.
Γιατί ήρθε η φετινή κρίση ; Η ίδια ομάδα στο πρώτο «μισό» της σεζόν, με τις εμφανίσεις της, δημιούργησε τις προσδοκίες για την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας. Και μόνο το γεγονός ότι βρισκόταν ο ΠΑΟΚ για τέσσερις μήνες στην κορυφή της βαθμολογίας, έδωσε την ελπίδα πως πάει για κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια. Από τον Δεκέμβριο και έπειτα, ακολούθησε ο κατήφορος. Αποκλεισμός από το Γιουρόπα Λίγκ, αποκλεισμός στην συνέχεια από το κύπελλο με ασύλληπτα λάθη, μείωση, εξάλειψη της διαφοράς που είχε χτίσει η ίδια η ομάδα από τον Ολυμπιακό. Και φθάσαμε σήμερα στο -8. Μέσα σε δύο μήνες, το +5 που είχε διαμορφώσει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ, μετατράπηκε σε -8. Χάθηκαν 13 ολόκληροι βαθμοί.
Για τις ευθύνες έχουμε μιλήσει και δεν πρέπει να τις επαναλαμβάνουμε. Η κρίση πως αντιμετωπίζεται. Με κινήσεις που έπρεπε να είχε κάνει ο μεγαλομέτοχος από την αρχή της σεζόν ως προς την δομή διοίκηση της ομάδας. Είναι αδιανόητο για εμένα προσωπικά, να υπάρχει ένας άνθρωπος που διαθέτει εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ, στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων και να μην αξιοποιούνται αυτά τα χρήματα κατάλληλα. Επομένως τι χρειάζεται. Αλλαγή πολιτικής. Ο Σαββίδης, πρέπει να αντιληφθεί πως αυτή η δομή που έχει επιλέξει, δεν προχωρά, δεν βρίσκει εφαρμογές. Από τον ίδιον εξαρτάται.
Η απόφασή του να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του Αγγελου Αναστασιάδη την δεδομένη χρονική στιγμή, έχει κι άλλο νόημα μετάφρασης. Στέλνει μήνυμα στους παίκτες που είναι πληρωμένοι στο ακέραιο και τους προσφέρονται όλες οι παροχές. Είναι σαν να τους λέει, παίξτε για το σύνολο και το ατομικό συμφέρον σας. Και ποιο είναι αυτό ; Μα να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και να ακολουθήσουν την ίδια πορεία στα επόμενα παιχνίδια.
Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στα αποδυτήρια, παραδέχονται πως το κλίμα είναι βαρύ εδώ και αρκετό καιρό. Για να αλλάξει, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλους. Από τον ΠΑΟΚ πληρώνονται, στον ΠΑΟΚ καταξιώνονται, για τον ΠΑΟΚ πρέπει να δίνουν το «είναι τους» ανεξάρτητα εάν είναι «σκοτωμένοι» ή «μονιασμένοι». Επιτέλους ας μπει το συλλογικό συμφέρον, πάνω από όλους.

Σχετικά άρθρα