Ρομπέρτο: «Είμαι καλά στον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα as.com έδωσε ο Ρομπέρτο με αφορμή την ανάδειξή του ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην ομάδα του και την πορεία της, στη δική του καριέρα αλλά κσι στη ζωή στην Ελλάδα.
Η συνέντευξη του Ρομπέρτο:
Φαντάζομαι πως είσαι περήφανος που ψηφίστηκες ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα…
«Πάντα είσαι περήφανος όταν αναγνωρίζεται η δουλειά σου. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά πέρυσι».
Ξαφνιάστηκες από την απόλυση του Μίτσελ;
«Ήταν μια έκπληξη. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ήμασταν δεύτεροι, αλλά συνεχίζαμε να κερδίζουμε αγώνες. Ήταν μια αναπάντεχη απόφαση, ειδικότερα για εμάς τους Ισπανούς εδώ, που μας έδινε αυτοπεποίθηση».
Την περασμένη σεζόν πήγατε καλά στο Champions League. Εδώ στην Ισπανία, όλοι μιλούν για το πρώτο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Καταφέραμε να κάνουμε γνωστό το όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η ομάδα αποκτά δύναμη στο Champions League και αυτό είναι κάπως μπερδεμένο, αφού το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό. Φέτος τα πήγαμε καλά. Ήμασταν κοντά να περάσουμε από έναν δύσκολο όμιλο και τελικά τερματίσαμε τρίτοι και θα συνεχίσουμε στο Europa League».
Φαίνεσαι χαρούμενος στην Ελλάδα…
«Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ χαρούμενος. Βρίσκομαι σε ένα στάδιο της καριέρας μου όπου παίζω πολύ καλά και τα πράγματα πηγαίνουν καλά».
Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ισπανία;
«Φυσικά και θα ήθελα να επιστρέψω και να παίζω ποδόσφαιρο δίπλα στους κοντινούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου. Αλλά προσθέτω επίσης πως δεν συζητώ κάτι για τώρα».
Το όνομά σου ακούγεται για την Εθνική ομάδα. Τι λες για αυτό;
«Αποτελεί κομπλιμέντο να μιλούν στους φούριας ρόχας για μένα, έχοντας τόσους σπουδαίους τερματοφύλακες. Προσπαθώ να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο και πάντα αποτελούσε στόχο. Με τον Ολυμπιακό ανταγωνιζόμαστε πάντα σε υψηλό επίπεδο και ελπίζω μια μέρα να κληθώ στην Εθνική ομάδα».
Είσαι δύο σεζόν στην Ελλάδα. Πώς είναι οι οπαδοί;
«Μας συμπεριφέρονται καλά, τουλάχιστον αυτοί του Ολυμπιακού. Είναι δεμένοι με την ομάδα και αυτό είναι το σημαντικό».
Πώς ζεις την κρίση στην Ελλάδα και τις πρόσφατες εκλογές;
«Πρόσεξα πάρα πολύ τις εκλογές και όλα όσα συνέβησαν. Τα πολιτικά είναι σημαντικά. Δουλεύουμε εδώ και τέτοια πράγματα τα έχουμε στο μυαλό μας. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι πολύ ήσυχα. Οι Έλληνες αποφάσισαν να αλλάξουν κυβέρνηση και θα δούμε πώς θα πάει»
Δυσκολεύτηκες να εγκλιματιστείς στην Ελλάδα, εσύ και οι συμπατριώτες σου;
«Ήταν πολύ εύκολο. Η Ελλάδα και η Ισπανία μοιάζουν σε πολλούς τομείς. Όπως στο κλίμα και τον τρόπο ζωής. Είναι μια όμορφη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι εδώ οι Ισπανοί είμαστε άνετοι. Και όταν υπάρχουν και άλλοι στην ίδια ομάδα, όπως στην περίπτωσή μας, τόσο το καλύτερο».
Και η γλώσσα;
«Δεν έχω τολμήσει να μάθω ελληνικά. Είναι πολύ περίπλοκη γλώσσα, πρακτικώς αδύνατο να τη μάθεις, αλλά εδώ οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά. Μιλώ κι εγώ επίσης, άρα δεν έχω πρόβλημα να επικοινωνήσω».

Σχετικά άρθρα