Το Όσκαρ αποτελεσματικότητας στον ΠΑΣ!

Από μία επικίνδυνη επίθεση σε κάθε ημίχρονο έκανε ο ΠΑΣ για να σκοράρει δύο γκολ και να φύγει με το διπλό από τη Λιβαδειά με 2-1 

Α’ Ημίχρονο: Με ανούσια πρωτοβουλία του Λεβαδειακού κύλησαν τα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή την ώρα που ο ΠΑΣ αμυνόταν στο μισό γήπεδο, δίχως να έχει επιθετικές βλέψεις. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με 6 τελικές σε αυτό το διάστημα , όμως μόνο αυτή του Μάντζιου ήταν κάπως επικίνδυνη. Στο 34′ ο φορ του Λεβαδειακού έκανε διαγώνια κίνηση στην περιοχή και σούταρε άουτ. Ο ΠΑΣ έφτασε στο γκολ με την ελάχιστη προσπάθεια που θα μπορούσε να καταβάλει. Ένα κόρνερ που εκτέλεσε Ίλιτς στο 38′. Η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά, ο Τσουκαλάς έπιασε το σουτ και ο Τζημόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 παρέμενε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Β’ Ημίχρονο: Ακόμα πιο αποφασισμένος μπήκε ο Λεβαδειακός στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Του το επέτρεπε η κατάσταση αλλά και η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΣ. Οι πάίκτες του Πετράκη κοίταξαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους 1-0. Στο 57′ του σουτ του Κατίδη (που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο) πέρασε άουτ, ενώ ήδη είχε φανεί ότι κάτι αλλάζει στον Λεβαδειακό.

Τελικά οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 68′. Ο καλύτερος πάικτης τον γηπεδούχων ήταν ο Μιλοσάβλιεφ, αυτός έκανε και την κίνηση από αριστερά για να σπάσει την μπάλα με ωραία ασίστ στον ΚΑτίδη ο οποίος λάσαρε άψογα τον Βελλιδη για το 1-1. Η χαρά και παράλληλα οι ελπίδες του Λεβαδειακού δεν κράτησαν πολύ. Ο Τσουκαλάς (73′) έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα, στην πλάτη άμυνας του Λεβαδειακού κινήθηκε ο Μανιάς, ο οποίος είχε εύκολο έργο απέναντι στον Σηφάκη για το 1-2. Χωρίς σημαντικές φάσεις κύλησε το ματς μέχρι το τέλος που βρήκε τα Γιάννενα να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο την κατέκτησαν.

Που κρίθηκε: Στην ασύγκριτη αποτελεσματικότητα του ΠΑΣ. Κόντρα στη ροή του αγώνα και με ελάχιστη παραγωγικότητα φάσεων και τα δυο γκολ του ΠΑΣ. Ο Λεβαδειακός άντεξε το πρώτο “χτύπημα” φτάνοντας στην ισοφάριση, όχι όμως και το δεύτερο του Μανιά που ήταν και το πιο καθοριστικο.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Τσουκαλάς! Είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ. Πρώτα έπιασε το σουτ από το οποίο προήλθε το τέρμα του Τζημόπουλου και εν συνεχεία έβγαλε τν υπέροχη ασίστ που έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία . Τα λίγα λάθη (κυρίως ανάποδα φάουλ) δεν διαδραμάτισαν ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παντελίδης): Σηφάκης, Στάθης, Κώτσιος, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Ζιτό , Πελέ (69′ Ρουμπέν Γκόμες), Μιλοσάβλιεβ, Ορτέγκα (77′ Γιακουμάκης), Βούκτσεβιτς (46′ Κατίδης), Μάντζιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (72′ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Μπέριος, Στρούνα, Τζημόπουλος (46′ Χαρίσης), Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες , Μανιάς, Ίλιτς (58′ Γιάκος).

Γκολ: 68′ Κατίδης /38′ Τζημόπουλος, 73′ Μανιάς

Κάρτες: 49′ Στρούνα, 52′ Μπέριος, 61′ Χαρίσης, 78′ Γιάκος

Σχετικά άρθρα