Μέρκελ: «Σκάσε ηλίθιε, αυτή είναι η Ελλάδα»! (σκίτσο - γροθιά της Guardian)

7 Φεβρουαρίου 2015

Κοινά σημεία στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία με αυτή της Ελλάδας, βρίσκει ο  Μάρτιν Ρόουσον στο τελευταίο του σκίτσο για τη βρετανική εφημερίδα Guardian. Το σκίτσο «φιλοξενεί» τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ που σχολιάζει το «έργο» της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, μην έχοντας μάλλον καταλάβει καλά...

Ο Ολάντ απευθυνόμενος στη Μέρκελ, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την καταστροφή που βλέπει να επικρατεί γύρω του:

«Θεέ μου! Δες όλη αυτή την καταστροφή, την απόγνωση, το χάος και την αυξανόμενη ανθρώπινη δυστυχία. Και όλα αυτά εξαιτίας του καπρίτσιου και της αδίστακτης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου. Πρέπει να δράσουμε ώστε να σταματήσουμε αυτή την εξελισσόμενη τραγωδία στην… Ουκρανία», εμφανίζεται να λέει στη γελοιογραφία ο Γάλλος Πρόεδρος. «Σκάσε ηλίθιε, αυτή είναι η Ελλάδα», είναι η απάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου, η οποία δείχνει… το λιγότερο ενοχλημένη με το σχόλιο του Ολάντ.

Φρανσουά Ολάντ:«Θεέ μου! Δες όλη αυτή την καταστροφή, την απόγνωση, το χάος και την αυξανόμενη ανθρώπινη δυστυχία. Και όλα αυτά εξαιτίας του καπρίτσιου και της αδίστακτης φιλοδοξίας ενός ανθρώπου. Πρέπει να δράσουμε ώστε να σταματήσουμε αυτή την εξελισσόμενη τραγωδία στην Ουκρανία».

Ανγκελα Μέρκελ: «Σκάσε ηλίθιε, αυτή είναι η Ελλάδα»!

Η παραπάνω στιχομυθία αποτελεί σκωπτικό σχόλιο του Μάρτιν Ροουσον, σκιτσογράφου της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», πάνω στη μυωπική πολιτική της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Ολάντ

koutipandoras.gr/ tvxs.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ