Έχω καρκίνο: Πώς θα το πω στην οικογένειά μου;

9 Φεβρουαρίου 2015
Aναγνώστρια του boro.gr ρωτά
Καλησπέρα σας,
 
θα ήθελα παρακαλώ πολύ την γνώμη ενός ειδικού από την ομάδα σας σχετικά με το θέμα που με απασχολεί.
διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού σε αρχικό ευτυχώς στάδιο αλλά δεν έχω ενημερώσει την μητέρα μου. τα παιδιά μου και τα αδέλφια μου, όπως και ο πατέρας μου γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια. είμαι 51 ετών και η μητέρα μου 73. Ο λόγος που δεν της το έχω πει είναι γιατί δεν είναι καθόλου ψύχραιμη σε τέτοια γεγονότα και φοβάμαι επειδή έχει καρδιακή ανεπάρκεια μην ταραχτεί υπερβολικά και πάθει κάτι. τον Μάϊο του 2013 έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα. τώρα είναι καλά παίρνει τα φάρμακά της και παρακολουθείται. είναι σωστό να της το κρύβω ή είμαι υπερβολική που δεν της το λέω? θα πρέπει να της κρύβομαι και για τις θεραπείες που θα ακολουθήσω αλλά και στο χειρουργείο(το πρώτο δεν το έμαθε).
 
Eυχαριστώ πολύ. 
 
Αγαπητή αναγνώστρια απευθύναμε το ερώτημά σας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”. Δείτε την απάντηση της επιστημονικής του ομάδας για εσάς: 
 
Καλησπέρα σας,
 
Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ανησυχείτε για την αντίδραση της μητέρας σας, εφόσον έχει και επιβαρυμένη υγεία. Ωστόσο τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να γνωρίζει την αλήθεια προσαρμοσμένη στα δικά της δεδομένα, γιατί αν δεν ενημερωθεί και πέσει κάτι στην αντίληψή της, θα υποθέτει πολύ χειρότερα σενάρια από αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Το σημείο στο οποίο θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοινωθεί η διάγνωση. Σχετικά με το ζήτημα αυτό, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στην  Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”, 210 8 253 253, ώστε να λάβετε την απαραίτητη στήριξη και ενημέρωση.
 
Σας ευχαριστούμε,
Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”
 
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...