Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες

Επτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον χθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 16 έως 44 ετών. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη χθες (08-02-2015) στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE, στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 16 έως 44 ετών.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

(5) άτομα για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών,

(1) άτομο το οποίο κατελήφθη να πυροδοτεί βεγγαλικό,

(1) άτομο, το οποίο συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας μεγάλο αριθμό βομβών μολότοφ, φωτοβολίδων με ειδικές συσκευές εκτόξευσης, μπουκαλιών, πετρών, ξύλινων και άλλων αντικειμένων.

Σε θύρα του γηπέδου βρέθηκε σακούλα, η οποία περιείχε (16) βεγγαλικά και (6) καπνογόνα.
Προκλήθηκαν μικρής έκτασης φθορές σε (2) αστικά λεωφορεία, (12) αυτοκίνητα, (2) δίκυκλα και (2) μεταλλικούς κάδους.
Από τις ρίψεις των αντικειμένων, τραυματίστηκαν ελαφρά (5) αστυνομικοί και ένας ιδιώτης.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης των Νόμων «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», «περί Όπλων», «περί Φωτοβολίδων», «Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες», «Διατάραξη κοινής ειρήνης», «Έκρηξη», «Εμπρησμός», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», «Σωματικές βλάβες» και «Απόπειρα σωματικών βλαβών», θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα