Στο 70% η δημοτικότητα του Α.Τσίπρα

9 Φεβρουαρίου 2015

Με θετικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντάς της ευρεία αποδοχή, δύο εβδομάδες μετά τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών επισημαίνει η Wall Street Journal.

«Η επιθετική στάση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης κατά της λιτότητας, έχει αναπτερώσει τις ελπίδες πολλών Αθηναίων, ακόμη και εκείνων που δεν ψήφισαν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του στο 70% περίπου, πρωτόγνωρο ρεκόρ για ελληνική κυβέρνηση» τονίζεται σε σχετικό δημοσίευμα και προεξοφλείται ότι «η αποδοχή αυτή αποτελεί ένα χαρτί που προτίθεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της».

Η WSJ ωστόσο επικαλείται και την αρνητική πλευρά: «Ορισμένοι Έλληνες ανησυχούν, θεωρώντας ότι η ευρεία στήριξη των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του στις διαπραγματεύσεις».

Οπως τονίζεται στο άρθρο «η Ευρώπη έχει χάσει την υπομονή της με την Ελλάδα, προειδοποιούν, και δεν είναι διατεθειμένη να παράσχει στον ΣΥΡΙΖΑ τις παραχωρήσεις που ζητάει». Ωστόσο, καταλήγει ότι «με την πτώση των μισθών, τον αποπληθωρισμό και την ανεργία να ξεπερνάει το 25%, οι περισσότεροι Έλληνες είναι πεπεισμένοι ότι τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα».Πηγή: www.axortagos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ