«Ο Βεζένκοφ έχει τρομερό χάρισμα»

«Ο Βεζένκοφ έκανε πράγματα και θαύματα», δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ηγέτη του Άρη, ο Κώστας Χαρίσης, σχολιάζοντας την απόδοση του 19χρόνου φόργουορντ στην εκτός έδρας νίκη του περασμένου Σαββάτου (7/2) επί του ΠΑΟΚ.
Ο 35χρόνος σέντερ των «κίτρινων» σχολίασε, επίσης, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Libero 107.4, σχετικά με την δική του παρουσία στον Άρη που είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση στις αρχές της σεζόν ότι: «Ένας αθλητής πρέπει να έχει ήθος. Δεν είμαι σε ηλικία να κάνω καραγκοζιλίκια».
Οι δηλώσεις του Χαρίση:
Για τις δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας: «Ήταν δύο εβδομάδες με πολύ άγχος για πολλά παιδιά. Δουλέψαμε, όμως, πέντε ημέρες συγκεντρωμένα και στο τέλος δικαιωθήκαμε. ΟΠΑΟΚ εμφανίστηκε πολύ καλύτερος και πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο παιχνίδι. Η διαφορά είναι ότι βάλαμε κρίσιμα σουτ και όταν ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του εμείς είχαμε ήδη μια διαφορά ασφαλείας. ήμασταν συγκεντρωμένοι και με ουσία».
Για την εμφάνιση του Αλέξανδρου Βεζένκοφ: «Το παιδί αυτό έχει τρομερό χάρισμα. Έκανε πράματα και θάματα. Πέρα από αυτό, όμως, όλα τα παιδιά μπήκαν μέσα και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Όλοι κάναμε σωστά τη δουλειά μας, παίκτες και προπονητές, για να έρθει η νίκη».
Για την παραμονή του στην ομάδα φέτος παρά την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του: «Δεν μου συνέβη ξανά κάτι παρόμοιο. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Ένας αθλητής πρέπει να έχει ήθος. Δεν είμαι σε ηλικία να κάνω καραγκοζιλίκια. Όλοι κατάλαβα τι άνθρωπος είμαι και τους κέρδισα».
Για την 4η θέση στην κατάταξη της Basket League: «Δουλειά μας είναι να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και την πορεία μας εβδομάδα με εβδομάδα. Να μείνουμε στο ομαδικό παιχνίδι και να μη γυρίσουμε στα ατομικά στοιχεία. Όλα θα πάνε καλά».
Για τον επόμενο αγώνα του Άρη με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας: «Είναι πολύ δύσκολη έδρα. Ξέρουμε ότι η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει και θα πάμε για να πάρουμε ακόμα μία εκτός έδρας νίκη».
Για το εάν φοβήθηκαν προς το τέλος, με την επιστροφή του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει γυρίσει αρκετά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά: «Είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, όλοι το φοβηθήκαμε, αλλά ευτυχώς δεν έγινε».

Σχετικά άρθρα