Ματσάρα στη Μυτιλήνη!

 Καλλονή και Ξάνθη έμειναν στο 2-2, ωστόσο αποζημίωσαν όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Μεγάλο ματς από Χουάνμα , γκολάρα ο Λουσέρο!

Α’ Ημίχρονο: Ανώτερη η Ξάνθη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δίχως όμως να υπάρχουν πολλές αξιόλογες φάσεις. Στο 13′ το σουτ του Σολτάνι πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Χογκ , ενώ στο 24 ο Χουάνμα δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα στην κίνηση ο Κυριακίδης εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια. Οι φιλξενούμενοι κεφαλαιοποίησαν την ανωτερότητά τους με γκολ στο 32′. Άλλαξαν γρήγορα την μπάλα στην επίθεση και ο Βασιλακάκης έκανε την τελική πάσα για το Σολτάνι που άφησε άγαλμα τον Χογκ με πλασέ. Το γκολ της Ξάνθης ήταν μόλις το δεύτερο που δέχεται στην έδρα της στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Το πλασέ του Χουάνμα εξουδετέρωσε με σωτήρια επέμβαση ο Κυριακίδης, κρατώντας το προβάδισμα των Ακριτών.

Β’ Ημίχρονο: Τη σκυτάλη από ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο πήρε ένα δεύτερο 45λεπτο που αποζημίωσε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Η Καλλονή μπήκε αποφασισμένη να αλλάξει την εικόνα με τα πολλά προβλήματα στο κέντρο και να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Καθοριστικός ο Χουάνμα, ο οποίος τελείωνε όλες τις επιθέσεις της Καλλονής.

Κορυφαία εξ αυτών η κεφαλιά του Ισπανού που έδιωξε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης στο 54′, κρατώντας το προβάδισμα της Καλλονής. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Χουάνμα ήταν ο μοιραίος και ο Κυριακίδης ο… ωραίος έχοντας δυο επεμβάσεις με υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Τελικά ο Ισπανός έλυσε τα μάγια μετά από ασίστ του Πετρόπουλο και εύστοχο πλασέ, δοκάρι και μέσα (68′). Η Καλλονή με τον ίδιο παίκτη έφτασε άμεσα ακι σε δεύτερο τέρμα ανατρέποντας σε μικρό χρονικό διάστημα το σκορ. Ο Μανούσος μετά από υπέροχη προσπάθεια από αριστερά σέντραρε και ο Χουάνμα με πλασέ στην κίνηση νίκησε για δεύτερη φορά τον Κυριακίδη στο 72′. Τέσσερις μεγάλες φάσεις χρειάστηκε για να σκοράρει, και τέσσερα λεπτά μετά το πρώτο του τέρμα έβαλε και το δεύτερο (72′)

Η Ξάνθη βγήκε μπροστά και σημείωσε την επιτομή του όμορφου τέρματος. Σέντρα του Γκομσί, κατέβασμα του Σολτάνι προς τον Λουσέρο ο οποίος με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Χογκ (78′). Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη ισοφάρισε και το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε ροντέο. Τρελό πάνω-κάτω και με τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Στο 87′ η μεγαλύτερη όλων με τον Λουσέρο να σημαδεύει το αριτερό δοκάρι του Χογκ μετά απόμ σέντρα του Βάλτερ. Άουτ πέρασε στο 88′ το σουτ του Χουάνμα ο οποίος φλέρταρε με το χατ-τρικ.

Που κρίθηκε: Στην υπέροχη ομαδική ενέργεια των Ακριτών που απεφερε το τέρμα της ισοφάρισης κόντρα στη ροή του αγώνα. Το 2-2 έδωσε άγρια ομορφιά στο ματς. Αν είχε μπει και το δοκάρι του Λουσέρο η Ξάνθη θα έφευγε από την Μυτιλήνη με μια ανατροπή πάνω σε αντροπή και φυσικά ένα πολύτιμο διπλό .

Παίκτης από χρυσάφι: Λογικά ο Χουάνμα που ήταν μια ομάδα μόνος του στο δεύτερο μέρος. Σκόραρε δύο γκολ και ήταν μέσα σε τις μεγάλες φάσεις της Καλλονής. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Κυριακίδη.

Η σφυρίχτρα: Δεν αντιμετώπισε προβλήματα η διαιτησία και δεν διαδραμάτισε ρόλο στο ματς.

ΑΕΛ Καλλονής (Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέγιο , Αναστασιάδης , Πιπίνης (59′ Λεοζίνιο), Μίνγκας (82′ Χωριανόπουλος), Άλβες (46′ Πετρόπουλος), Κεϊτά , Γιορέντε , Μανούσος, Χουάνμα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Λισγάρας, Παπάζογλου , Γκόμσι, Φλίσκας (79′ Βάλτερ), Παπαστεριανός (58′ Ομπόντο), Μπέλιτς (63′ Καπετάνος), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Σολτάνι.

Γκολ: 68′-72′ Χουάνμα/32′ Σολτάνι, 78΄Λουσέρο

Κίτρινες: 85′ Χωριανόπουλος/23′ Λισγάρας, 58′ Παπαστεργιανός, 83′ Παπάζογλου, 90′ Μπέρτος, 92′ Βασιλακάκης

Σχετικά άρθρα