Στην Nova μέχρι το 2017 ο Παναθηναϊκός

Οι εντός έδρας αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα μεταδίδονται από την τηλεόραση της Nova μέχρι το 2017 σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο πλευρών.

Η συνεργασία της Nova και των «πρασίνων» είχε υπογραφεί το περασμένο καλοκαίρι για την φετινή σεζόν και ανανεώθηκε σήμερα για δύο αγωνιστικές χρονιές ακόμη.

Στην εκπομπή των καναλιών Novasports, «Ώρα των πρωταθλητών» με τον Γιάννη Καραλή φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος και ο διευθυντής λειτουργίας της «πράσινης» ΚΑΕ, Ηλίας Κατσογιάννης.

Για την ανανέωση της συνεργασίας με τη Nova, ο Μάνος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Είναι εξαιρετική συνεργασία. Άλλωστε μία κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα είναι με ένα κορυφαίο κανάλι. Είναι φυσιολογικό. Το χαιρετίζουμε αυτό γιατί η Nova είναι κοντά μας πολλά χρόνια. Όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια είναι κοντά στο μπάσκετ».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κατσογιάννης, ανέφερε: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ίσως έχουν υπερβεί ανά περιπτώσεις τον ευρωπαϊκό χώρο. Το μπάσκετ αρέσει στον Έλληνα, είναι κοντά στην ιδιοσυγκρασία του. Αυτό δίνει δύναμη και στις δύο αυτές ομάδες να κρατήσουν τη θέση τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Παρά τις δυσκολίες κρατιούνται στην ελίτ και αναπτερώνουν το ηθικό του κόσμου. Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να κρατήσουμε τη θέση μας σαν ελληνικό μπάσκετ αλλά και αν την αυξήσουμε βήμα βήμα».

Για την οικογένεια Γιαννακόπουλου και τη συνεισφορά της όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Μάνος Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Όχι μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά πάντα από τη στιγμή που ανέλαβε η οικογένεια στόχος είναι πάντα η κορυφή, με μεγάλες θυσίες, όχι μόνο οικονομικές. Είναι στο γήπεδο, αγαπούσαν αυτό που έκαναν, δεν είναι μόνο χόμπι. Θα μπορούσαμε βέβαια να έχουμε μειώσει τα κόστη ανά καιρούς, έχει αλλάξει βέβαια ήδη αυτό λόγω κρίσης».

Για το αν μπορούν να υπάρξουν ομοιότητες μεταξύ Ομπράντοβιτς και Ιβάνοβιτς, ο Μάνος Παπαδόπουλος, υποστήριξε: «Μην κάνουμε συγκρίσεις Ομπράντοβιτς, Ιβάνοβιτς, άλλες εποχές, έδεσε η χημεία όλων με το αποτέλεσμα που ξέρουμε όλοι. Είχαμε άμεσο αποτέλεσμα και αυτό σου δίνει πίστωση για την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω πόσο μπορούμε στην Ελλάδα να περιμένουμε τα αποτελέσματα».

Για το πόσο σέβονται τον Παναθηναϊκό στο εξωτερικό, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ανέφερε: «Η ομάδα έχει γίνει μύθος. Αυτό το βλέπω καλύτερα όταν ταξιδεύω. Βλέπεις ότι σε σέβονται πολύ περισσότερο από ότι στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει λόγω της αντιπαλότητας. Μέσα μας σεβόμαστε τον αντίπαλο».

Για την απόφαση του προημιτελικού Κυπέλλου, απάντησε: «Πολλούς μήνες πηγαινοέρχεται μία απόφαση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο πρόεδρος είπε πως η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου… Δεν είναι καλό οι αγώνες να κρίνονται στα δικαστήρια. Δεν είναι θέμα δίκαιο ή άδικο, καλό είναι να παίζονται στα γήπεδα».

Για τη συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας, ο Ηλίας Κατσογιάννης, είπε: «Όταν υπάρχει σωστή χημεία και από τη μία το μπραντ νέιμ Παναθηναϊκός και από την άλλη η Nova που βοηθά τόσο πολύ το μπάσκετ έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν αργήσαμε να δούμε πως τα χνώτα μας ταιριάζουν, ήμασταν και οι δύο ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό να μην περιμένουμε τελευταία στιγμή και να ξέρει ο κόσμος που θα βλέπει την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Ήταν σχετικά εύκολη απόφαση και για τους δύο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Είμαστε χώρα της τελευταίας στιγμής, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως λειτουργήσαμε διαφορετικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για την κοινή έναρξη των αγώνων στις 17:00 κάθε Σάββατο που υπάρχει αγωνιστική, ο Ηλίας Κατσογιάννης, ανέφερε: «Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει με τη συγκριμένη μέρα και ώρα. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, είναι κάτι απλό, ουσιαστικό. Δεν πρέπει να κοιτάμε αυτά που έγιναν αλλά να βλέπουμε παρακάτω και το τι πρέπει να γίνει ακόμα για να μπει το μπάσκετ στο σπίτι των Ελλήνων όπως παλιότερα. Να βλέπει το πρωτάθλημα ο κόσμος και το προϊόν που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα να πάρει πάλι τα πάνω του».

Από την πλευρά του, ο Μάνος Παπαδόπουλος, είπε: «Το 5 ή ώρα δίνει στο φίλαθλο την ευκαιρία να ξέρει τι ώρα θα πάει στο γήπεδο. Είναι πολύ πετυχημένο το λεπτό προς λεπτό. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Δεν ξέρεις τι να πρωτοδείς στα περισσότερα ματς».

Για τη μέρα του φιλάθλου και τι άλλες εκπλήξεις ετοιμάζει ο Παναθηναϊκό, ο Ηλίας Κατσογιάννης, είπε: «Όλοι μας που δουλεύουμε στην ομάδα θέλουμε και προσπαθούμε να δώσουμε το καλύτερο. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Άρα το βασικό στοιχείο το έχουμε. Τώρα θέλουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα για να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Στην ημέρα φιλάθλου είδαμε ότι ο κόσμος διψάει να έρθει στο γήπεδο. Στόχος μας μαζί με τη Nova είναι να δημιουργούμε καλούς φιλάθλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε καλό προϊόν στον κόσμο».

Για το διπλό στο Βερολίνο και τι σημαίνει ο Μάνος Παπαδόπουλος, υποστήριξε: «Μακάρι να παίζαμε με τους Γερμανούς πάντα μπάσκετ. Το πρώτο διπλό δεν λέει πολλά γιατί πρέπει να βλέπεις με ποιον παίζεις μετά. Οι νίκες έχουν διαφορετική σημασία. Είναι διαφορετικό να κερδίσεις τη Σάσαρι μέσα στην έδρα της και διαφορετικό τη Μπαρτσελόνα. Για εμάς είναι μία μεταβατική περίοδος. Θέλουμε να παίξουν νέοι παίκτες και να συνδυάσουμε το μέλλον με το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό το διπλό στο Βερολίνο και νομίζω ότι μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε στις τέσσερις πρώτες ομάδες».

Σχετικά άρθρα