"Κολασμένο" nutella cheesecake

10 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά συνταγής

300 γρ. μπισκότα digestive

125 γρ. βούτυρο

1 μικρή συσκευασίαπουράκια σοκολάτας

450 γρ. Nutella σε θερμοκρασία δωματίου

600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. άχνη ζάχαρη

100 γρ. φουντούκια

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200ºC για 10'. Αφήνουμε να κρυώσουν .Τα ψιλοκόβουμε.
Σπάμε με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ. 

Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα . Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από τη Nutella και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα. Βάζουμε κατάψυξη για 10'. 

Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε .Προσθέτουμε την Nutella και με σπάτουλα ανακατεύουμε. 

Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια. Το παγώνουμε για 4 περίπου ώρες για να σφίξει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace