Ο υπέρ πάντων αγώνας μετά τις απώλειες

Πολύ δύσκολο είναι το διάστημα που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ μετά και το τελευταίο αποτέλεσμα στο ντέρμπι που απλά φανέρωσε τις επιθετικές αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο ΠΑΟΚ μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, έχασε όλους τους βασικούς του στόχους και αυτό αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού για μία ομάδα που έδειξε βασικά προτερήματα στο πρώτο μισό της σεζόν, όμως μετά τις γιορτές απώλεσε τους δύο κύριους στόχους που είχε στο πρωτάθλημα.

Γιατί ο ΠΑΟΚ μετά τον θρίαμβο στο Καραϊσκάκη στις 3 Δεκεμβρίου, έχασε κατά σειρά όλους τους στόχους; Πρώτα χάθηκε η Ευρώπη με την εντός έδρας ήττα από την Γκινγκάμπ, ακολούθησε ο αποκλεισμός από το κύπελλο σε έναν αδύναμο θεωρητικά όμιλο, όμως στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν έγινε η σωστή διαχείριση από την ομάδα. Και στις αρχές Ιανουαρίου έμεινε η πρώτη θέση και το πρωτάθλημα ως ο μοναδικός βασικός στόχος, ο οποίος όμως χάθηκε σε ένα μήνα με συνοπτικές διαδικασίες.

Πολλές ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε αυτή την κατάσταση.

Το πιο σημαντικό, κατά την άποψή μας έτσι όπως την είχαμε εκφράσει από τα τέλη Αυγούστου, είναι πως η ομάδα δεν είχε βάθος στο ρόστερ της. Έπρεπε να γίνουν το καλοκαίρι ποιοτικές προσθήκες παικτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά. Ο αριστερός εξτρέμ που δεν ήρθε ποτέ, ο κεντρικός αμυντικός που ήρθε καθυστερημένα τον Ιανουάριο, αποτέλεσαν τις δύο βασικές ελλείψεις που φάνηκαν ως επί το πλείστον.

Επιπροσθέτως ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει μετά την νίκη στο Καραϊσκάκη και τα εναντίον του σφυρίγματα αρκετών διαιτητών που τον έστηναν στον τοίχο και τον αποδεκάτιζαν σταδιακά. Τέτοια αντιμετώπιση από την διαιτησία ΔΕΝ είχε ο Ολυμπιακός που είναι φανερό πως θεωρείται από την ΚΕΔ, ως η αγαπημένη του ομάδα. Αυτό κρίνω, ως άποψη, εκ των αποτελεσμάτων και της εικόνας δεκάδων αγώνων που έχω παρακολουθήσει. ΟΧΙ μόνο την φετινή σεζόν.

Συνεχίζουμε με τον ΠΑΟΚ και τις λύσεις που δεν βρήκε ως οργανισμός για να κερδίζει και τους διαιτητές που συμπαθούν ιδιαιτέρως τον Ολυμπιακό.

Όταν μία ομάδα δεν έχει ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις, είναι προφανές πως θα καταρρεύσει. Και στον ΠΑΟΚ, συνέβη αυτό ακριβώς το γεγονός.

Η απώλεια των βασικών στόχων, πρέπει να προβληματίσει για την νέα σεζόν και τον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει για να μπορέσει η ομάδα να ανέβει επίπεδο.

Τι γίνεται όμως τώρα; Ο ΠΑΟΚ έπεσε στην τρίτη θέση, καλείται να ξεπεράσει τον Παναθηναϊκό ή εν πάσει περιπτώσει να διεκδικήσει μέχρι τέλος την δεύτερη θέση μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ. Το πιο σημαντικό, για να συμβεί αυτό, είναι να επιστρέψει η θετική ενέργεια στην ομάδα, να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύνολο και να βρεθούν τρόποι για να πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ το εύκολο γκολ, που τόσο του λείπει εδώ και δύο μήνες. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να μην δέχεται η ομάδα εύκολα γκολ που την υποχρεώνουν να κυνηγά στο σκορ, τον αντίπαλο. Ο κατήφορος σταμάτησε, αλλά η ανοδική πορεία για να έρθει, πρέπει να καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους. Για τον ΠΑΟΚ συνεχίζεται ο νύν υπέρ πάντων αγώνας, μετά την απώλεια των τριών στόχων, για τους δύο εκ των οποίων (Ευρώπη και κύπελλο) υπάρχει σαφέστατη ευθύνη στο εσωτερικό της ομάδας.

Σχετικά άρθρα