Ντέρμπι όχι μόνο στα χαρτιά

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ λογίζονται παραδοσιακά ως σημαντικές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τη μεγάλη ιστορία των δύο συλλόγων.
Στο παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο συμβαίνει το ιστορικά πρωτοφανές, να χωρίζει αυτές τις δύο ομάδες μια ολόκληρη κατηγορία. Και το ματς να θεωρείται ντέρμπι λόγω ονομάτων, σχέσεων ανάμεσα στις διοικήσεις, παραδοσιακής αντιπαλότητας κλπ.
Η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να το δει το ματς ως ένα από τα δυσκολότερα στις εγχώριες υποχρεώσεις του στη σεζόν για πρακτικούς λόγους.
Νομίζω ότι όλοι μας συμφωνούμε πως η τωρινή ΑΕΚ, αυτής της Β Εθνικής, έχει ένα ρόστερ που θα μπορούσε να είναι μέσα στην εξάδα (τουλάχιστον) της Superleague. Σίγουρα πιο κάτω από τον Ολυμπιακό, πιθανώς πιο κάτω από ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ίσως όχι πιο κάτω από Αστέρα, Παναιτωλικό, ΠΑΣ. Τις ομάδες δηλαδή που είναι στην πρώτη εξάδα.
Με αυτές τις ομάδες φέτος στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα εξής αποτελέσματα στην έδρα του:
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-0Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0 (με το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις)Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2
Κι εκτός έδρας:
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1
Ενώ υπάρχει και η ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο που είναι λίγο πιο πίσω από την εξάδα.
Κατά συνέπεια, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να υπάρξουν πάρτι και συντριβές όπως πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού επιθυμούν για το ματς με την ΑΕΚ και πιο πιθανό ένα σκληρό ματς που χρειάζεται πάθος, σοβαρότητα, καμία υπεροψία και καλή απόδοση ώστε να κερδηθεί και να μπουν οι βάσεις για την πρόκριση…

Σχετικά άρθρα