Σήμερα όλοι μαζί στις πλατείες στις 6 το απόγευμα

11 Φεβρουαρίου 2015

Πολλαπλασιάζονται τα καλέσματα για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας εναντίον της λιτότητας, που έχουν διοργανωθεί για αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στον Λευκό πύργο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις πλατείες όλων των πόλεων της Ελλάδας, εν όψει του Eurogroup όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας. Οι συγκεντρώσεις προγραμματίζονται για τις 6 το απόγευμα και βασικό σύνθημα των εκδηλώσεων είναι «Δεν πουλάμε, Δεν χρωστάμε, Δεν πληρώνουμε», υπό το οποίο οι πολίτες, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα θα είναι το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και έξω από τη Βουλή.

Η ομάδα «European people all together» καλεί στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, «Με ομοψυχία. Ακόμη και χωρίς απόλυτη ομοφωνία», όλοι μαζί, «όπως τότε, τον Μάιο του 2011». Ζητά να γίνουν συγκεντρώσεις αυθόρμητες και ειρηνικές, χωρίς κόμματα, σημαίες, πλακάτ και ιδεοληψίες, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ότι οι λαοί δεν μπορεί να χρεώνονται με τεχνητό τρόπο από τα λάθη των τραπεζών.

Η ομάδα «15/2 JeSuisHellas», με ένα κείμενο μεταφρασμένο σε εφτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γερμανικά, ιταλικά και ελληνικά) καλεί τον κόσμο να βγει και να διαδηλώσει σε όλες τις πλατείες του κόσμου, αλλά και να διοργανώσει, όπου κι αν βρίσκεται, αντίστοιχες εκδηλώσεις. Ζητά να στηριχθεί ο ελληνικός λαός, που απαιτεί «σεβασμό στο δικαίωμά του στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Δηλαδή, όλα αυτά που αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες» στην πολιτισμένη Ευρώπη. Μάλιστα, χαρακτηρίζει την ελληνική προσπάθεια «σύγχρονες Θερμοπύλες» τόσο για την Ελλάδα και την Ευρώπη όσο και για όλη την ανθρωπότητα. Μάλιστα, υπάρχει στο διαδίκτυο και ο χάρτης των ευρωπαϊκών πόλεων, οι πολίτες των οποίων θα διαδηλώσουν υπέρ των ελληνικών αιτημάτων, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

http://www.efsyn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...