Μικρά muffins με φέτα, πιπεριά και κρέμα γάλακτος (!)

11 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά συνταγής

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη

1 κ.γλ. αλάτι (κοφτή)

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

160 ml κρέμα γάλακτος light

125 γραμμ. βούτυρο (1 μπαστούνι) λιωμένο και χλιαρό

1 αυγό

100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Θα χρησιμοποιήσουμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος light, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

 
2. Κάνουμε μια λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά (αλεύρι κ.λπ.), προωθούμε τα υγρά υλικά και προσθέτουμε τα στερεά. Απαλά με κουτάλι διπλώνουμε το μείγμα. Δεν δουλεύουμε, ανακατεύουμε πολύ το μείγμα, ίσα να ενωθούν τα υλικά.
 
3. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε φέτα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
 

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ