Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα ανθότυρο

11 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά συνταγής

 

  • 1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα

Για τη γέµιση:

  • 500 γραμμ. βατόμουρα, φράουλες κ.λπ.
  • 300 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
  • 25 γραμμ. άχνη ζάχαρη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • σπόρους από 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγη ζεστή μαρμελάδα αραιωμένη με νερό για επάλειψη
 
Εκτέλεση

Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές.

 

Για τη γέµιση: Βάζουµε σε µπολ το τυρί, την κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσµα και τα χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Όταν γίνουν σαν σαντιγί είναι έτοιµα. Απλώνουµε την κρέµα στην ψηµένη τάρτα. Στρώνουµε τα φρούτα.Λιώνουµε 2-3 κ.σ µαρµελάδα µε 2 κ.σ  νερό σε κατσαρόλα να ζεσταθούν.Σουρώνουµε το µείγµα και αλείφουµε τα φρούτα να γυαλίσουν.

 

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ