Βρώμη: Η υγιεινή επιλογή για το πρωινό

<p style="text-align: justify;">Μήπως ανήκετε στους ανθρώπους που καταναλώνουν ακόμα επεξεργασμένα δημητριακά πλούσια σε ζάχαρη ως πρωινό; Αν πιστεύετε ότι η επιλογή σας αυτή είναι υγιεινή και νόστιμη, όπως σας διαβεβαιώνουν οι διαφημίσεις, είναι καιρός να αναθεωρήσετε και να βάλετε στη ζωή σας τη βρώμη, ένα δημητριακό από τα παλιά, που γίνεται μόδα ξανά!</p>
<div class="k2FullText" style="text-align: justify;">
<p>Ας γνωρίσουμε τη βρώμη: Είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε πρωτεΐνες, Διαλυτές Φυτικές Ίνες, Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Ψευδάργυρο, Φολικό Οξύ και Κάλιο και Αντιοξειδωτικά, όπως Βιταμίνη Ε.</p>
<p>Ας δούμε τι μας χρειάζονται όλα αυτά στον οργανισμό μας:</p>
<ul>
<li>Οι Πρωτεΐνες είναι το δομικό συστατικό των ιστών του σώματος, βοηθούν στη διατήρηση και στην ανάπλαση τους, στη δημιουργία της σεροτονίνης στον εγκέφαλο ( ορμόνη καλή διάθεσης ), είναι απαραίτητες για τις ορμόνες του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς και για την ισορροπία των υγρών του σώματος.</li>
<li>Οι Φυτικές Ίνες βοηθούν στην πέψη και κατ' επέκταση στη δυσκοιλιότητα. Η εξυγίανση του πεπτικού συστήματος όχι μόνο μας επιτρέπει να απορροφάμε καλύτερα και περισσότερα θρεπτικά συστατικά αλλά ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο καρκινογένεσης. Η βρώμη πλούσια στην διαλυτή φυτική ίνα β- γλυκάνη έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής! Οι β-γλυκάνες που περιέχονται στη βρώμη διαδραματίζουν ευεργετικό ρόλο στο γλυκαιμικό έλεγχο, συμβάλλοντας στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου σε επιθυμητά πλαίσια, καθώς η γλυκόζη στο αίμα απελευθερώνεται αργά και σταδιακά. Τα υψηλά επίπεδα διαλυτών φυτικών ινών έχουν ως αποτέλεσμα να νιώθει κανείς χορτάτος. Το πλούσιο περιεχόμενο της βρώμης σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες ενισχύει την ικανοποίηση της όρεξης και του αισθήματος κορεσμού και με αυτό τον τρόπο βοηθά σημαντικά στην επίτευξη του επιθυμητού σωματικού βάρους.</li>
<li>Αντιοξειδωτικά &amp; Βιταμίνες: Οι πολυφαινόλες της βρώμης (οι αβενανθραμίδες) φαίνεται να κατέχουν τόσο αντιοξειδωτική, όσο και αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλουν στη διατήρηση ενός υγιούς νευρικού συστήματος.</li>
</ul>
<p>Πόσα μα πόσα οφέλη έχει το δημητριακό αυτό! Είναι λοιπόν δικαίως η αγαπημένη πρότασή μου για πρωινό ως διατροφολόγος!</p>
<p>Σας έπεισα για τα οφέλη της και αναρωτιέστε για τη γεύση της; Ίσως και να την έχετε ήδη δοκιμάσει εμβαπτίζοντας την απλά στο γάλα. Αν δε σας άρεσε μη βιαστείτε να την απορρίψετε απλά δοκιμάστε τα δημητριακά που περιέχουν βρώμη!</p>
<p>www.diatrofi.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα