Σφαιρόπουλος: «Ιδιαίτερα φορμαρισμένη η Νίζνι»

Με τον Μπρέντ Πέτγουεϊ στην αποστολή ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Ρωσία που θα αντιμετωπίσει τη Νίζνι για το Top-16 της Ευρωλίγκας.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της ομάδας τόνισε πως η Ρωσική ομάδα είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη και εξήγησε το πλάνο του Ολυμπιακού.
«Η Νίζνι είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη τελευταία και παίζουν καλά, ειδικά μπροστά στο κοινό τους. Είναι μια ομάδα που παίζουν σε υψηλούς ρυθμούς στην επίθεση, γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στο πλάνο που έχουμε καταστρώσει ώστε να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων μας. Παίζουν με ψηλά, αλλά και χαμηλά σχήματα, κάνουν πολλές αλλαγές στην άμυνα και όλα αυτά εμείς θα πρέπει να τα διαβάσουμε, να έχουμε σωστές αποφάσεις για να βρίσκουμε τα κατάλληλα σουτ. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς, είμαστε σίγουροι πως θα βρούμε απέναντι μας μια μαχητική ομάδα γι’ αυτό και θα πρέπει να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Ο Ροτσέστι είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας αυτής αναμφίβολα, αλλά υπάρχουν ακόμη 6-7 παίκτες που παίζουν εξαιρετικά, στηρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και έχουν εξαιρετική χημεία», είπε ο Έλληνας τεχνικός.
Σχετικά με την Πέτγουεϊ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται δήλωσε: «Έκανε προπόνηση χθες και σήμερα, είναι καλύτερα, θα δούμε και στην αυριανή προπόνηση στην Ρωσία πως θα είναι, περιμένουμε και βλέπουμε».
Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Ντάρντεν ο οποίος τόνισε: «Πηγαίνουμε σε μια χώρα που έχει αρκετό κρύο, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες πάντα σε τέτοια ματς, εγώ το γνωρίζω αυτό μιας και είχα περάσει από τη Λιθουανία, αλλά δεν επηρεάζεσαι από κάτι τέτοιο. Πρόκειται για εξαιρετική ομάδα, δεν είναι μόνο ο Παρακχούσκι, ο Αντόνοφ, ο Κίνσεϊ και ο Ρότσεστι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Χρειάζεται να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα, στο ριμπάουντ και στον έλεγχο του ρυθμού. Θα πρέπει να παίξουμε επιθετική άμυνα για να φτάσουμε στη νίκη».

Σχετικά άρθρα