Μπατίστα: «Θα λέω πως έπαιξα με τον Διαμαντίδη»

Υπερήφανος που συνεργάζεται με τον Δημήτρη Διαμαντίδη δηλώνει ο Εστέμπαν Μπατίστα.

Ο Ουρουγουανός σέντερ έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τη νίκη στο Βερολίνο αλλά και το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα που ακολουθει.

«Νικήσαμε την Άλμπα στο Βερολίνο. Ήταν σημαντικό για μας να νικήσουμε εκτός έδρας. Είχαμε μόλις μια νίκη εκτός ΟΑΚΑ και ήταν ένα θέμα για μας. Το καταφέραμε παίζοντας με τον τρόπο που το κάνουμε και στην έδρα μας. Είχαμε δείξει δύο διαφορετικά πρόσωπα στη διοργάνωση, ένα εντός κι ένα εκτός έδρας. Έπρεπε να παίξουμε με την ίδια ένταση που έχουμε συνήθως και στο σπίτι μας. Ξέραμε πως η Άλμπα παίζει σκληρά για 40 λεπτά και ο αγώνας στο Βερολίνο θα ήταν δύσκολος. Παλέψαμε σκληρά και κάποια στιγμή το ματς έμοιαζε με αγώνα ποδοσφαίρου. Το σκορ ήταν 3-3 μετά από πέντε λεπτά. Πήραν κάποια στιγμή μια μεγάλη διαφορά και τα πράγματα έμοιαζαν άσχημα. Η Άλμπα ξέφυγε με 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν. Το κλειδί ήταν ότι δεν καταθέσαμε τα όπλα και συνεχίσαμε να παλεύουμε. Το είχαμε αυτό το πρόβλημα όταν παίζαμε εκτός έδρας. Όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο, χάναμε το ρυθμό μας. Αυτή τη φορά αντιδράσαμε σωστά, παίξαμε με την ίδια δύναμη και πήραμε μια σημαντική νίκη. Σε αυτό το γκρουπ, το να κλέψεις μια νίκη εκτός έδρας μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για το αν θα φτάσεις ή όχι στα play offs.

Στις κερκίδες υπήρχαν πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη σπουδαία συμπαράστασή τους. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και η βοήθεια των οπαδών μας ήταν πολύ σημαντική. Δεν είναι σύνηθες να βλέπεις οπαδούς και των δύο ομάδων σε ένα γήπεδο. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα κακό και όλοι απολαύσαμε αυτή την μπασκετική ατμόσφαιρα. Η κάθε εξέδρα στήριξε την ομάδα της.

Αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Μαριάνοβιτς είναι ένας από τους ψηλότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσω. Μια φορά είχα παίξει απέναντι στον Γιάο Μινγκ και ένιωθα σαν νάνος. Πάντως στην Ευρώπη δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ψηλότερο αντίπαλο από τον Μαριάνοβιτς. Είναι πολύ ποιοτικός και αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι. Ήδη τον είχα αντιμετωπίσει στην προετοιμασία και πάνω-κάτω ξέρω πώς παίζει. Για το ύψος του έχει πολλές αρετές, καλή επαφή και καλές κινήσεις κάτω από το καλάθι. Με το ύψος του και το άνοιγμα χεριών του, είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις στην άμυνα. Θα πρέπει να παίξουμε με υψηλή ένταση και να παίρνει την μπάλα μακριά από το καλάθι, όπου δεν αισθάνεται τόσο άνετα. Θα ήταν πολύ καλό να τον φορτώσουμε με φάουλ. Είναι πολύ ψηλός και κάνει τάπες ή αλλοιώνει πολλά σουτ. Η παρουσία του δυσκολεύει τη δουλειά των αντιπάλων του. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ κάποιες αδυναμίες του, που φυσικά δεν θα συζητήσω εδώ.

Είχαμε πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν, αλλά τώρα όλα είναι καλύτερα. Ήταν μια ασυνήθιστη σεζόν για μας, καθώς ένας παίκτης επέστρεφε κι ένας άλλος τραυματιζόταν. Ευτυχώς η ομάδα τώρα είναι καλύτερα και επιστρέφουν πολλοί παίκτες. Έχουμε σχεδόν πλήρες ρόστερ τώρα γιατί μέχρι πρότινος ήταν δύσκολο ακόμη και να προπονηθούμε και έπρεπε να χρησιμοποιούνται παίκτες σε άλλες θέσεις. Συμβαίνουν αυτά σε κάθε ομάδα και ελπίζουμε να είμαστε υγιείς στα πιο σημαντικά κομμάτια της σεζόν, για να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε όταν θα κρίνονται οι τίτλοι.

Παίζω με τον Διαμαντίδη εδώ και τέσσερις μήνες τώρα και λατρεύω το κάθε λεπτό. Κάποια μέρα, όταν θα αποσυρθώ, θα μπορώ να λέω πως είχε την τύχη να συνεργαστώ με έναν από τους καλύτερους πλέι μέικερ σ την ιστορία της Ευρωλίγκας. Επίσης είχα την τύχη να παίξω μαζί με έναν εξαιρετικό παίκτη και φίλο, όπως ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, αλλά ο Διαμαντίδης είναι θρύλος της Ευρωλίγκας. Η συνύπαρξη με έναν παίκτη της κλάσης του με κάνει πραγματικά χαρούμενο. Νιώθω άνετα να παίζω μαζί του, γιατί είναι πάντα έτοιμος να σου δώσει μια απρόβλεπτη πάσα για να πετύχεις καλάθι. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ στο μέγιστο βαθμό αυτή την κατάσταση και το απολαμβάνω. Ο Διαμαντίδης έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και είναι σπουδαίος συμπαίκτης και άνθρωπος, πολύ ταπεινός. Έχουμε πολύ καλή σχέση εντός κι εκτός παρκέ. Είναι πολύ ταλαντούχος και ξέρει τα πάντα για το μπάσκετ.

Κάθε ομάδα είναι επικίνδυνη στο Top 16, δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Όλοι μπορούν να σε νικήσουν και το βλέπουμε κάθε εβδομάδα. Αρκεί να δει κανείς τα αποτελέσματα. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε σαν ομάδα για να πάρουμε κάθε νίκη. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα σε αυτή τη φάση. Κάθε ματς είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω πως βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Καταφέραμε να νικήσουμε στο Βερολίνο, όπου έχασε η Μπαρτσελόνα και θα πρέπει να παίξουν κι άλλες ομάδες. Αυτή η νίκη μπορεί να αποδειχτεί κομβική στη συνέχεια.

Φυσικά θα πρέπει να μείνουμε δυνατοί στην έδρα μας. Θα αντιμετωπίζουμε εκεί όλο και πιο δυνατούς αντιπάλους, γι’ αυτό και περιμένω όλο και περισσότερο κόσμο στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι μύθος, οι οπαδοί μας κάνουν την ομάδα μας να νιώθει άνετα και η ατμόσφαιρα είναι απίστευτη, ειδικά απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μας κάνουν να νιώθουμε πως έχουμε πλεονέκτημα έδρας και μας δίνουν ένα επιπλέον όπλο για να νικάμε. Ελπίζω να τους δω όλους κοντά μας στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα».

Σχετικά άρθρα