Σκέψη για 4-2-3-1 και Μαυρία

Η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Παναθηναϊκός εναντίον του ΟΦΗ αποτελεί έναν δύσκολο γρίφο, ακόμη και για τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του δεδομένης της ταυτόχρονης απουσίας δύο βασικών στελεχών της άμυνας: ο Ταυλαρίδης που με την έλευσή του άλλαξε όλη την εικόνα της αμυντικής λειτουργίας του Τριφυλλιού και ο Μπούρμπος, ο οποίος έστω κι αν δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα παραμένει ο πιο αξιόπιστος δεξιός μπακ που υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Αναστασίου θα προβεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις που θα λειτουργήσουν ως ντόμινο στην ενδεκάδα των Πρασίνων. Ο Τριανταφυλλόπουλος που υπό άλλες συνθήκες θα αγωνιζόταν δεξιός μπακ, θα παίξει στόπερ και ο Ζέκα από τα χαφ θα μετατοπιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Ως εκ τούτου, αναζητείται ο κεντρικός χαφ που θα παίξει αντί του Πορτογάλου. Αν δηλαδή θα είναι ο Ατζαγκούν ο οποίος το τελευταίο διάστημα έπαιξε ως εσωτερικός χαφ ή αν θα είναι κάποιος εκ των Μέντες και Δώνη που όμως έμειναν εκτός αποστολής και στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Μια σκέψη πάντως του προπονητή του Παναθηναϊκού είναι και η χρησιμοποίηση του συστήματος 4-2-3-1, προκειμένου με τους δύο κεντρικούς χαφ να ελέγχει τον άξονα αλλά και με τους δύο εξτρέμ να έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει από τα πλάγια. Μάλιστα για το λόγο αυτό εξετάζεται και το ενδεχόμενο της πρώτης συμμετοχής του Χάρη Μαυρία στο πρωτάθλημα, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας έδειξε έτοιμος στο φιλικό με την Καλλιθέα. Αλλωστε ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν χρειάζεται ούτε χρόνο προσαρμογής, ούτε… φροντιστήρια για τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και της ατμόσφαιρας που θα υπάρξει. Τα έχει ζήσει για τα καλά καθώς προτού φύγει από το Τριφύλλι, στο ίδιο γήπεδο είχε δεχτεί ένα χτύπημα από οπαδό του ΟΦΗ την ώρα που ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα πλάγιο…

Σχετικά άρθρα