Τροπική σαλάτα με αφροδισιακές ιδιότητες!

12 Φεβρουαρίου 2015

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 αβοκάντο (περίπου 200 γρ.)
  • μισό μικρό πεπονάκι
  • 200 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • φύλλα μαρουλιού
  • μισό ματσάκι άνηθος
  • 3 κουταλιές ξίδι απο άσπρο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος



Πώς το κάνουμε:

  1. Στρώστε τα φύλλα μαρουλιού σε δύο μικρά μπολ. 
  2. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Βγάλτε προσεκτικά την ψίχα και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες. Αναμείξτε τις λωρίδες αμέσως με τη σάλτσα για να μη μαυρίσουν. 
  3. Αφαιρέστε τα σπόρια από το πεπόνι και βγάλτε μικρές μπαλίτσες με το ειδικό κουταλάκι. Ανακατέψτε τις μπαλίτσες με το αβοκάντο. 
  4. Προσθέστε τις γαρίδες και βάλτε την σαλάτα στο ψυγείο για 15 λεπτά, σκεπασμένη. 
  5. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο άνηθο και τοποθετήστε την σαλάτα πάνω στα φύλλα μαρουλιού. 
  6. Για την σάλτσα αναμείξτε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα με το ξίδι. Ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η σάλτσα ομοιογενής. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος.
 
 

       Tips:Μπορείτε αντί για πεπόνι να βάλετε μάνγκο ή σταφύλι ή και όλα μαζί!

       Επίσης μπορείτε να βάλετε περισσότερη κρέμα γάλακτος και αντί για άνηθο μπορείτε να βάλετε μαϊντανό.




ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ