Υπέροχες γαρίδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι

12 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά :

  • 500 γρ. γαρίδες με το κέλυφος 
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • Λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι βαλσαμικό για το τηγάνι
  • Και για τη σάλτσα μελιού :
  • 4-5 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γλ. μέλι
 
Εκτέλεση :
  1. Πρώτα καβουρδίζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για λίγα λεπτά 
  2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα μελιού , αναμιγνύοντας στο σέικερ τα υλικά της (λάδι , ξύδι , μέλι)
  3. Ροδίζουμε σε απλωτό σκεύος με παχιά βάση , σε μέτρια φωτιά τις γαρίδες για λίγα λεπτά κι από τις δυο μεριές. Όταν έχουν πάρει χρώμα τις "σβήνουμε" ραντίζοντας  με λίγο βαλσαμικό ξύδι , αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα μελιού . Ανακατεύουμε απαλά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις  ώστε να ενωθεί η σάλτσα με τα  τα υγρά του φαγητού. "Ξύνουμε" λιγάκι τον πάτο του σκέυους με μια ξύλικνη κουτάλα γιατί εκεί κολλάει όλη η νοστιμιά… ;) (Αυτή η διαδικασία λέγεται ντεγκλασάρισμα)
  4. Μεταφέρουμε τις γαρίδες με τα υγρά σε μια πιατέλα και περιλούζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μελιού , πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ