Ο χορογράφος Άκραμ Καν ξαναεπιστρέφει στη Στέγη!

13 Φεβρουαρίου 2015
10-15 Μαρτίου 2015 20:30 Κεντρική Σκηνή
 
Όταν στη σκηνή συναντιούνται δύο ιερά τέρατα, και αυτά είναι ο Ισραέλ Γκαλβάν και ο Άκραμ Καν, μόνο κάτι νέο μπορεί να γεννηθεί...

Ο πρώτος είναι ένας πολυβραβευμένος χορευτής και χορογράφος φλαμένκο, που έχει κερδίσει την αναγνώριση μέσα από την ανανέωση της τέχνης του. Ο δεύτερος είναι ένας χαρισματικός, ευρηματικός και ακούραστος σμιλευτής της διεύρυνσης των ορίων του κατάκ και του σύγχρονου χορού.

Οι τεχνικές τους έρχονται από τα βάθη των αιώνων, οι παραδόσεις τους ανοίγουν μια τεράστια βεντάλια πολιτισμών, κι όμως τα βήματά τους συνταιριάζονται με τόση φυσικότητα που μας εκπλήσσει. Ένα αόρατο νήμα συνδέει τη μακρινή καταγωγή των δύο χορών, με χτυπήματα στο έδαφος, κυκλικές κινήσεις των χεριών, αλλαγές ρυθμών και μουσική που παράγεται εν μέρει από το ίδιο το σώμα του χορευτή.

Οι δύο χορογράφοι επιχειρούν να υπερβούν τα προφανή, για να φτάσουν εκεί όπου μαζί θα σπάσουν τα καλούπια των πολιτισμών τους εκ των έσω για να δημιουργήσουν μέσα σε μια έκρηξη χορού και ζωντανής μουσικής μια παράσταση για δύο σώματα που γίνονται ένα, όπου όμως το καθένα διατηρεί τη γλώσσα του. Μια παράσταση-δώρο για τους θεατές, με ένταση, ακρίβεια και, στο βάθος, μια απολαυστική εμπειρία ελευθερίας.


 

Δημιουργία και Ερμηνεία: Israel Galván και Akram Khan

Ενορχήστρωση και Ερμηνεία Μουσικής: David Azurza, Bobote, Christine Leboutte, B C Manjunath
Σχεδιασμός Φωτισμών: Michael Hulls
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Kimie Nakano
Ήχος: Pedro León
Διεύθυνση Προβών: Jose Agudo
Συντονισμός Παραγωγής: Amapola López
Διεύθυνση Παραγωγής: Sander Loonen
Τεχνικός Συντονισμός: Pablo Pujol
Φωτισμοί: Stéphane Déjours
Διεύθυνση Περιοδείας: Amapola López και Mashitah Omar
Εκτέλεση Παραγωγής: Farooq Chaudhry & Bia Oliveira (Khan Chaudhry Productions) και Chema Blanco & Cisco Casado(A Negro Producciones)

Συμπαραγωγή: MC2 (Γκρενόμπλ), Sadler’s Wells (Λονδίνο), Mercat de les Flors (Βαρκελώνη), Théâtre de la Ville (Παρίσι), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (Λουξεμβούργο), Festival Montpellier Danse 2015 (Μονπελιέ), Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Αθήνα), Esplanade - Theatres on the Bay Singapore (Σιγκαπούρη), Prakriti Foundation (Ινδία), Stadsschouwburg Amsterdam / Flamenco Biënnale (Ολλανδία), Concertgebouw (Μπρυζ), HELLERAU – European Center for the Arts (Δρέσδη), Festspielhaus St. Pölten (Αυστρία), Romaeuropa Festival (Ρώμη)

Χορηγός: COLAS

Η παραγωγή έγινε στη διάρκεια φιλοξενίας των καλλιτεχνών στα Mercat de les Flors της Βαρκελώνης και MC2 της Γκρενόμπλ

Με την υποστήριξη του Arts Council England

Ο Ισραέλ Γκαλβάν είναι Εταίρος Καλλιτέχνης του Théâtre de la Ville στο Παρίσι και του Mercat de les Flors στη Βαρκελώνη.
Ο Άκραμ Καν είναι Εταίρος Καλλιτέχνης του MC2 στην Γκρενόμπλ και του Sadler’s Wells στο Λονδίνο, σε μια ειδική διεθνή συνεργασία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες: σε όλη την ομάδα του MC2 και στους Hervé Le Bouc, Sophie Sadeler, Béatrice Abeille-Robin, κ. & κα Khan, Yuko Khan, Aditi Mangaldas, Pedro G. Romero, Pandit Lachhu Maharaj, Shlomo και Jacob Galván

Παγκόσμια πρεμιέρα: MC2: Grenoble, Γαλλία, 2 Ιουνίου 2014

Ισπανική πρεμιέρα: XXXI Festival de Otoño a Primavera, Μαδρίτη, 27 Ιουνίου 2014
Βρετανική πρεμιέρα: Sadler’s Wells Theatre, Λονδίνο, 3 Νοεμβρίου 2014


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ