Πώς να ετοιμάσεις το ιδανικό δείπνο για τον Άγιο Βαλεντίνο (ποτό- φαγητό)

13 Φεβρουαρίου 2015

Άγιος Βαλεντίνος….η γιορτή των ερωτευμένων!

Eίναι μία μέρα που όλοι οι δρόμοι γεμιζουν αγάπη,λουλουδια, αρκουδάκια, καρδουλες, φιλιά και χαμογελαστά πρόσωπα.

Αυτή την ημέρα τα ζευγάρια βαζουν στην άκρη κάθε  πρόβλημα και κάθε τι που τους «χωρίζει» και απλα ΖΟΥΝ το τώρα και αναπολούν τις ομορφες στιγμές τους. 

Η συνήθεια λοιπόν της ημερας ποια είναι;

  • Δωράκι ο ένας στον άλλον
  • Φαγητό (έξω ή μέσα)
  • Ποτο (έξω ή μέσα)
  • Και…..ένα ΑΞΕΧΑΣΤΟ βράδυ!

Στο πρώτο και το τελευταίο δεν μπορώ να βοηθήσω όπως καταλαβαίνεται,ο καθένας μας ξέρει τι θέλει ο άνθρωπος του..

Έψαξα λοιπόν για να βρώ την τέλεια συνταγή για φαγητό και για ποτό για να ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ..

Μετά από πολλές μέρες και ώρες κατέληξα…

  • Δείπνο για 2 με άρωμα Ιταλίας ή αλλιως  Tagliata di Manzo 

 

                                                                                                                                      Τι θα χρειαστουμε;

Για το κρέας

1 Rib Eye(περίπου πάχους 4 cm)

Ελαιόλαδο

20γρ Βούτυρο

 

Για το dressing ελαιόλαδου

100 ml Ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φύλλα δενδρολίβανου

½ κουταλάκι φύλλα από θυμάρι

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

 

Για το σπανάκι

  • 1 μεγάλη χούφτα φύλλα σπανάκι
  • 20γρ Βούτυρο

Για τις πατάτες

  • 2 μεγάλες πατάτες  ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1-2 εκ
  • 1,5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1,5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

 

                                                                                                                                                  Διαδικασία

 

Για τις πατάτες

  1. Χρησιμοποιώντας το μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να ροδίσουν.
  3. Αλατοπιπερόνουμε
  4. Τις βάζουμε στο πλάι για να κρατηθεί ζεστό

 

 Για το βόειο κρέας

1. Καθαρίζουμε το τηγάνι με καθαρό χαρτί κουζίνας και  αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια / υψηλή

2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο στο τηγάνι.

3. Αλατίζουμε  τη μπριζόλα  rib eye και στις δύο πλευρές με αλάτι (όχι πιπέρι, καθώς θα κάψει και να αλλάξετε τη γεύση, προσθέστε πιπέρι όταν σας εξυπηρετήσει)

4. Βάζουμε το Rib eye στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.Κουνάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα  το τηγάνι για τον ωραίο χρωματισμό κάθε πλευρά της μπριζόλας.

5. Όταν έχετε μαγειρέψει το Rib eye σας σύμφωνα με την προτίμησή σας αφαιρέστε την από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο για να ξεκουραστεί  για 8 λεπτά (μην ξεχνάτε ότι η μπριζόλα σας θα συνεχίσει  να μαγειρεύεται  και αφότου αφαιρεθεί από το τηγάνι, έτσι φροντίστε να την αφαιρέσετε μερικά λεπτά νωρίτερα)

 

 

Για το dressing ελαιόλαδου

1. Προσθέστε το ελαιόλαδο,  το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο σε μικρή κατσαρόλα.

2. Ζεστένετε πολύ απαλά πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά για να εμποτίσουν αργά τα συστατικά (περίπου 5 λεπτά).

 

Για το σπανάκι

1. Αφού αφαιρέσετε το κρέας, προσθέστε αμέσως  το βούτυρο στο τηγάνι. Μη ρυθμίσετε τη θερμότητα.

2. Όταν αφρίσει το βούτυρο προσθέστε το πλυμένο σπανάκι.

3. Γυρίστε το σπανάκι στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί ελαφρώς και αλατοπιπερώστε

4. Αφαιρέστε το σπανάκι από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν την περίσσεια υγρού μαγειρέματος.

   

                                                                                                                                         Για το σερβίρισμα

 

1. Τοποθετήστε το σπανάκι στο κέντρο της πλάκας και προσθέστε τις πατάτες στην κορυφή.

2. Κόψτε το φιλέτο σε κομμάτια, περίπου ½ εκατοστά σε πλάτος και απλώστε πάνω από τις πατάτες.

3. Με ένα κουτάλι προσθέστε απαλά το ελαιόλαδο σάλτσα πετρελαίου πάνω από το βόειο κρέας.          

   

 

Συνταγή που αποδεικνύει ότι ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.

 

Ποτό; Χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό (να κάνουμε και λίγο εντύπωση)

Περπάτησα,περπάτησα…Έψαξα και τελικά βρήκα έναν άνθρωπο να με διαφωτήσει..

 


Δημήτρης Ρούσσος , bartender με εμπειρία ετών πίσω από τα αθηναίκα μπαρ  θα φτιαξεί κάτι για μένα,για εσάς για να ξυπνήσει τις αισθησεις ..


Εlixir de l'amour

                                                                                                                                                          Υλικά

  • 40ml Παλαιωμένο Ρούμι
  • 20ml Campari
  • 25ml Dry Vermouth
  • 15ml Σπιτική Γρεναδίνη
  • 3 σταγόνες Bitters σοκολάτα

 

                                                                                                                                                  Μέθοδος

  • Stir

                                                                                                                                                       Ποτήρι

  • Coupette

                                                                                                                                                Γαρνιτούρα

  • Άνθη από  τριαντάφυλλο

 

 

Voila!

 

Ευτυχία Μπάλλιου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ