Κοντονής: «Να αποκατασταθεί σύντομα η αδικία για ΑΕΚ»

Θέση υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά αφού προηγουμένως εξεταστεί ενδελεχώς το αν μπορεί να γίνει στο αρχικό οικόπεδο πήρε ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο “Κόκκινο FM”. Μάλιστα ο Υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε “στείρα” την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

“Είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, εγώ θέλω να πω πως έχει γίνει μία αδικία στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είχε γήπεδο, το γήπεδο αυτό γκρεμίστηκε και είχε δοθεί η υπόσχεση πως θα ενταχθεί στον φάκελο του 2004. Αυτό δεν έγινε και είναι αδικία. Πρέπει αυτή η αδικία να αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σεβόμενη το περιβάλλον και σεβόμενη τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα του Δήμου”, τόνισε αρχικά ο κ. Κοντονής για να αποκαλύψει στη συνέχεια μέρος των συζητήσεων που έκανε με την ΑΕΚ: “Εγώ είπα το εξής και το λέω αυτή τη στιγμή και πρώτη φορά δημόσια: Αν η ΑΕΚ έχει κάποιες αιτιάσεις σχετικά με το εμβαδόν του γηπέδου, μεγαλύτερο χώρο από το χώρο του αρχικού παραχωρητηρίου, θα πρέπει εδώ, άλλοι αρμοδιότεροι εμού να δούνε εάν μπορεί να φτιαχτεί το γήπεδο στον αρχικό χώρο με τις θέσεις και τις προδιαγραφές που η ΟΥΕΦΑ καθορίζει. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί αυτό και εάν αυτό μπορεί να γίνει στον αρχικό χώρο, θα πρέπει να γίνει χωρίς να οξύνουμε καταστάσεις και χωρίς να πέφτουμε σε αυτή τη δίνη της αντιπαράθεσης, η οποία θεωρώ ότι είναι στείρα. Αυτή είναι η άποψή μου, την εξέφρασα και στην ΠΑΕ ΑΕΚ και χαίρομαι ιδιαιτέρως που κάτι τέτοιο θα εξεταστεί”.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Άρη Βασιλόπουλο: “Είχα και συνάντηση με τον δήμαρχο της Ν. Φιλαδέλφειας και πιστεύω πως με την κοινή λογική και την καλή πίστη να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να αντιληφθούμε πως η Αττική είναι υπερφορτωμένη και ένα δέντρο έχει την αξία του, παίζει ρόλο στην ποιότητα ζωής των πολιτών, θα πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και δεύτερον να εξετάσουμε όλες εκείνες τις δυνατές λύσεις έτσι ώστε να φτιαχτεί ένα γήπεδο διεθνών προδιαγραφών που θα επιτρέπει τη διενέργεια και διεξαγωγή αγώνων διεθνούς επιπέδου σε αυτό το γήπεδο”.

Σχετικά άρθρα