Αναστασίου: Δεν υπάρχει αποδυναμωμένος ΟΦΗ

Δύσκολο χαρακτήρισε το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε ότι η κρητική ομάδα παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι συσπειρωμένη και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Επίσης τόνισε πως ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν τι θα συναντήσουν στην έδρα του ΟΦΗ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στην κάμερα της Nova:
Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Δύσκολο παιχνίδι. Για εμένα δεν υπάρχει αποδυναμωμένος ΟΦΗ. Είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι τα προβλήματα τους έχουν ενώσει και τους έχουν κάνει πολύ πιο δυνατούς. Και αυτό που δείχνουν σε κάθε παιχνίδι ότι παλεύουν και αυτό που λέει και ο προπονητής τους κάνουν κατάθεση ψυχής σε κάθε ματς. Οπότε ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και εμείς να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».
Για την έδρα του Ηρακλείου: «Όλοι ξέρουμε την ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο. Πέρυσι αγωνιστήκαμε δύο φορές εκεί και ιδίως στον ημιτελικό η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Ευελπιστώ να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι και να το ευχαριστηθούν τα παιδιά που θα είναι στο γήπεδο και ο κόσμος που θα έρθει να το δει».
Για το αν περνάει ο τίτλος από το Ηράκλειο: «Το σημαντικό είναι να είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα παιχνίδι συγκεκριμένα. Υπάρχουν ακόμα έντεκα παιχνίδια και πολλά μπορεί να συμβούν. Το σημαντικό είναι να κοιτάμε τον εαυτό μας, την ομάδα μας, να κάνουμε αυτό που πρέπει και θα δούμε».
Για τα εκτός έδρας παιχνίδια, τα κακά αποτελέσματα και τι πρέπει να αλλάξει: «Βασικά θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στο τελείωμα των φάσεων. Γιατί θα έλεγα ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια δημιουργούμε αρκετές φάσεις και δεν τις τελειώνουμε όπως πρέπει. Πρέπει να είμαστε αυστηροί με τους εαυτούς μας. Δεν μπορούμε να έχουμε σε κάθε παιχνίδι δεκαπέντε ευκαιρίες για να βάλουμε κάποιο γκολ. Σε αυτό το επίπεδο που θέλουμε να είμαστε και πρέπει να είμαστε στις δύο τρεις ευκαιρίες, η μία να είναι μέσα».
Για το αν σκέφτεται τον Ολυμπιακό: «Σκέφτομαι τον ΟΦΗ γιατί είναι ένα αρκετά κρίσιμο παιχνίδι και αυτό είναι που υπάρχει στο μυαλό μου. Για τον Ολυμπιακό υπάρχει μια εβδομάδα περιθώριο ακόμη. Προτεραιότητα έχει το ματς με τον ΟΦΗ».
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα: «Είμαστε καλά. Είναι σε καλή κατάσταση η ομάδα αλλά το άσχημο είναι λόγω των καιρικών συνθηκών και του κρύου και του χιονιού δεν προπονηθήκαμε στην ένταση που έπρεπε. Χάσαμε στην ουσία δυο προπονήσεις. Δεν κάναμε προπόνηση στον βαθμό που θα ήθελα. Η ομάδα δείχνει φρέσκια και σε καλή κατάσταση και το σημαντικότερο είναι πως είναι όλοι υγιής».
Για την απουσία του Ταυλαρίδη: «Έχουμε παιδιά που μπορούν να κάνουν την δουλειά αυτή. Στην αμυντική λειτουργία πάντα παίζει ρόλο όλη η ομάδα. Ο Ταυλαρίδης είναι έμπειρος και η αποφασιστικότητα του και το πάθος που βγάζει σε κάθε φάση που πηγαίνει να αμυνθεί είναι αυτό που θέλει ο προπονητής και ο φίλαθλος. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να κάνουν τη δουλειά και αυτοί που θα κληθούν να παίξουν πιστεύω θα κάνουν την δουλειά του».

Σχετικά άρθρα