Μαρκαριάν: «Μου έκανε δώρο ο Θεός»

Σε εφημερίδα της Ουρουγουάης μίλησε ο Σέρχιο Μαρκαριάν μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας.
Ο 70χρονος ομοσπονδιακός προπονητής χαρακτήρισε ως «δώρο Θεού» τη συμφωνία για να αναλάβει τις τύχες της Ελλάδας ενώ είπε πως ρόλο «κλειδί» είχε η γνωριμία του με τον Γιώργο Καραγκούνη.
Για τους λόγους επέλεξε να πει το «ναι»: «Πρώτον, επειδή αγαπώ την Ελλάδα όπου έχω δουλέψει παλιότερα, ξέρω το ποδόσφαιρό της και όλοι εκεί μού είχαν φερθεί πολύ καλά. Εκτός αυτού, για οποιονδήποτε προπονητή είναι μεγάλη τιμή να κατευθύνει την εθνική ομάδα μιας χώρας και τρίτον, επειδή είναι μια σημαντική οικονομική συμφωνία για μένα. Όλα αυτά για μένα είναι ένα δώρο που μου έκανε ο Θεός».
Για τον Καραγκούνη: «Ήταν το “κλειδί”. Τον είχα ως ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό και σήμερα είναι αθλητικός διευθυντής της ομοσπονδίας. Προφανώς δεν θα είχε γίνει κάτι χωρίς τη δική του υποστήριξη και την τελική σύστασή του».
Για την Εθνική: «Κάθε δουλειά είναι μια πρόκληση. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, η φιλοδοξία είναι αυτή τη στιγμή στο… μηδέν. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση, μόνο μια μικρή ελπίδα. Θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση».

Σχετικά άρθρα