«Όλοι στοχεύουμε στην Κυριακή»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε ότι ο ημιτελικός του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό την επόμενη Κυριακή (22/2) στο «Παλατάκι» αποτελεί πρόκληση για τον ΠΑΟΚ, ενώ για την σημερινή νίκη επί του ΚΑΟΔ επισήμανε ότι έπρεπε να γίνει διαχείριση των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων.
Αρχικά ο κόουτς του «Δικέφαλου» μίλησε με τα καλύτερα λόγια την ομάδα της Δράμας: «Συγχαρητήρια στον κόουτς για την καλή εμφάνιση. Συγχαρητήρια στη διοίκηση για το δυνατό ρόστερ που έφτιαξε, με ποιότητα και στην περιφέρεια και στο καλάθι. Ο ΚΑΟΔ έχει πολύ δυνατούς, έμπειρους παίκτες, που έπαιζαν μέχρι πρότινος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ήταν μέλη της Εθνικής».
«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη», συνέχισε ο Μαρκόπουλος και τόνισε: «Έπρεπε να διαχειριστούμε τις συνεχόμενες ήττες. Η ήττα είναι πάντα ήττα και δημιουργεί αρνητικό συναίσθημα, ακόμα κι αν παίζεις με καλύτερες ομάδες. Είχαν διάθεση οι παίκτες, έβγαλαν ενέργεια και σιγά σιγά βρήκαν και καλές επιλογές. Μετά το 22’ κάναμε ορισμένες κακές επιλογές επιθετικά και αυτό μας στοίχισε στην άμυνα, γιατί ο ΚΑΟΔ μας έφτασε και δυσκόλεψαν πολύ τα πράγματα. Μεταφέραμε το παιχνίδι στην ρακέτα και πήραμε το παιχνίδι. Συνεχίζουμε»…
Ρωτήθηκε για το αν υπάρχει θέμα κούρασης και απάντησε ότι: «Δεν κάνουμε προπόνηση όπως στην αρχή. Προσπαθούμε να δίνουμε οδηγίες και περισσότερο να δούμε τι επιλογές θα έχουμε. Δεν είναι προπόνηση που σε κρατάει σε υψηλούς ρυθμούς. Το ταξίδι και ο αγώνας επηρεάζει. Οι παίκτες είναι συνηθισμένοι».
Σε άλλη ερώτηση σχετική με τον ημιτελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Όλοι στοχεύουμε στην Κυριακή, αλλά έχουμε έναν αγώνα ενδιάμεσα, θα γυρίσουμε Πέμπτη ξημερώματα και ελπίζουμε. Ένα τέτοιο παιχνίδι σε ιντιργκάρει, ελπίζω οι παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τυχαία ομάδα»…
Αναφερόμενος στον αγώνα που ακολουθεί με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, απάντησε: «Παίζουμε με μια καλή ομάδα στην έδρα της, το ξέρουν οι παίκτες και πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό όλες οι άλλες ομάδες είναι περίπου το ίδιο. Εμείς το πρόβλημα που είχαμε ήταν ότι παίζαμε στην Ευρώπη και γυρίζαμε να παίξουμε έναν αγώνα εκτός έδρας με μια ομάδα περίπου ισάξια που ίσως ήταν και πιο δυνατή στην έδρα της. Δεν είμαστε Ολυμπιακός που παίζει διαφορετικά»…
«Έπρεπε να… πολεμήσουμε και τον εαυτό μας»
Ο Απόλλωνας Τσόχλας ήταν από τους παίκτες που έκαναν την διαφορά για τον ΠΑΟΚ και δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, προερχόμασταν από μια δύσκολη σειρά αγώνων και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή. Εκτός από τον ΚΑΟΔ έπρεπε να πολεμήσουμε και τον εαυτό μας. Η ομάδα της Δράμας έχει αλλάξει με τις προσθήκες και την δουλειά, είναι ανταγωνιστική, αλλά παρά την κακή ψυχολογία μας κάναμε κάποια πράγματα που είχαμε σαν στόχο, όπως το να ελέγξουμε το επιθετικό ριμπάουντ του ΚΑΟΔ. Ήμασταν πιο εύστοχοι μετά από αρκετό καιρό… Η Δράμα αντέδρασε και χρειάστηκε το καθαρό μυαλό και η εμπειρία για να πάρουμε αυτό το ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε. Τελείωσε πλέον και το Γιούροκαπ και μπορούμε τώρα να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας στο πρωτάθλημα».
Για την απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, ο 32χρόνος γκαρντ του «Δικέφαλου» αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία τη κούραση: «Καταρχάς δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζουν και οι αντίπαλοι. Είναι και η κούραση ένα από αυτά που μας επηρέασαν, αλλά συνεχίζουμε δυνατά. Τελευταία βδομάδα είναι αυτή με δύο παιχνίδια, δεν πρέπει να το λέμε σαν δικαιολογία ή να το αφήσουμε να μας επηρεάσει… Αν θέλεις πολύ κάτι ξεπερνάς τις δυσκολίες. Το ξέραμε ότι θα παίζουμε δύο ματς την εβδομάδα. Πιο πολύ μας επηρέασε ότι έφυγε ο Τζέι Αρ (Μπρέμερ), οι τραυματισμοί (του Χαραλαμπίδη και του Κακαρούδη) και το ένα προστίθεται στο άλλο. Το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον…».

Σχετικά άρθρα