Θα ήταν «αυτοκτονία» με…«δολοφόνο»

Εφόσον συνεχιζόταν για ένα ακόμη 20λεπτο η αναποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού και ο απίθανος Σαράνοφ κρατούσε μέχρι το τέλος το μηδέν, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για «αυτοκτονία» με «δολοφόνο» στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειχνε να φοβάται μήπως δώσει πέναλτι στον Ολυμπιακό και κατηγορηθεί ότι τον βοήθησε να προηγηθεί και να πάρει το ματς, με συνέπεια να γίνουν τέσσερα στο πρώτο ημίχρονο, να μη σφυρίξει κανένα και να δώσει στο τέλος αυτό που δεν ήταν, όταν ο Ολυμπιακός είχε ήδη «καθαρίσει» το ματς. Με τον ρέφερι να μη βλέπει και το χέρι του Χάρα στο πρώτο γκολ…

Η τραγική διαιτησία στο Καραϊσκάκη θα ήταν ο «δολοφόνος» στην «αυτοκτονία» που πήγε να κάνει ο Ολυμπιακός. Με 36 τελικές προσπάθειες και 17 κόρνερ, έφτασε στο 70΄να βάλει επιτέλους το γκολ. Κι ενώ σε όλη τη διάρκεια της αφόρητης πίεσής του στον αντίπαλο, έφτασαν σε σημείο να αποκρούουν τα σουτ μέχρι και οι δικοί του παίκτες, με αποκορύφωμα την εκπληκτική ευκαιρία του Χάρα που αντί να σκοράρει από τη γραμμή της άδειας εστίας, έδιωξε την μπάλα…σωτήρια. 

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο και απέφυγε περιπετειώδεις συνέπειες, αλλά κρατάει και κάτι άλλο από αυτό το ματς. Το πείσμα και τη διάθεση των παικτών του να δώσουν άμεσες απαντήσεις για την κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα μετά το ματς με την ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι ανακτούσαν πανεύκολα την μπάλα μετά τις χαμένες ευκαιρίες του μέχρι να…ξαναχάσουν ευκαιρία και να ξαναπάρουν την μπάλα για την επόμενη!

Σε ατομικό επίπεδο οι Ντοσεβί, Φορτούνης και Ντουρμάζ κέρδισαν κι άλλους πόντους εν αντιθέσει με τον Αφελάι και τον Σαντάνα. Ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν έκανε κάποιο χοντρό λάθος, αλλά ο τρόπος που τον πέρασαν δυο-τρεις φορές οι αντίπαλοι έκανε την εξέδρα να αμφιβάλλει ακόμη περισσότερο και να το δείχνει. Ο Σαντάνα θα βελτιωθεί, είναι βέβαιο, διότι θα προσαρμοστεί και θα συνέλθει, αλλά αν χάσει κάποιος παίκτης από την αρχή την εμπιστοσύνη του κόσμου, θέλει πολλή δουλειά για να την κερδίσει στη συνέχεια. Ο Ολλανδός αδίκησε σε πολλές περιπτώσεις τον εαυτό του, καθώς έκανε πολλές λάθος εύκολες πάσες.

Για τους Πειραιώτες, αυτό το ματς ήταν ευκαιρία ανασύνταξης, σε γενικές γραμμές την αξιοποίησαν και τώρα όλα στρέφονται γύρω από το ταξίδι και τη μάχη του Κιέβου. Όπως φυσικά και στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ανεξαρτήτως αν η διαφορά μείνει στους έξι βαθμούς μετά το ματς του ΠΑΟ στην Κρήτη ή αυξηθεί.

Σχετικά άρθρα