Κυβέρνηση: Δύσκολη η διαπραγμάτευση

15 Φεβρουαρίου 2015

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτηρίζει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ανώτερη κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο Real.gr, ενώ εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για το ενδεχόμενο κατάληξης στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δείχνει εμπράκτως διάθεση για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, πλην όμως δεν εγκαταλείπει τη σκληρή διαπραγμάτευση και δεν κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει στο διάλογο.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες επαφές -που δεν ανακοινώθηκαν- με παράγοντες της διαπραγμάτευσης, επαφές που θα συνεχίσει και σήμερα, ενώ υπάρχουν και ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις προκειμένου να αποφευχθούν τριβές στο εσωτερικό της Αθήνας.

Η κυβέρνηση θεωρεί πολύ πιθανό να μην υπάρξει κατάληξη της διαπραγμάτευσης στο αυριανό Eurogroup, καθώς ήδη διεξάγονται συζητήσεις για ορισμό και νέου Eurogroup την προσεχή Παρασκευή.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα, εκτιμά ότι μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργούνται με την άκαμπτη στάση που τηρούν και οι εταίροι, είναι πιθανόν να χρειαστεί Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.

Η κυβέρνηση αναμένει με ικανοποίηση και τις σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει -πιθανότατα το βράδυ- το όνομα του υποψηφίου νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στην κατεύθυνση ευρύτερης συνεννόησης.

www.real.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ